Επίσημα το νέο ηλεκτρικό Karma GS-6


H Karma περνά σε μια νέα εποχή παρουσιάζοντας το νέο της ηλεκτρικό σπορ σεντάν.

  • 22/2/2021

H Karma είναι μια νεοσύστατη εταιρία που έχει ως έδρα την Καλιφόρνια και ιδρύθηκε πριν από περίπου έξι χρόνια. Εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών/ ηλεκτροϋβριδικών αυτοκινήτων που προορίζονται για την αγορά της Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και επιλεγμένες της Ευρώπης.

Στην οθόνη σας βλέπετε το νέο μοντέλο της εταιρίας που έχει αρκετές ομοιότητες με το Revero GT. Όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα μακρύ τετράθυρο fastback που έχει μεγάλο ρύγχος και όμορφο αεροδυναμικά αμάξωμα. Μάλιστα το πίσω μέρος είναι τονισμένο με όμορφα πλαϊνά, ενώ το μπροστινό μέρος έχει μια όμορφη και… εμφατικά κλειστή μάσκα. Οι τροχοί  είναι 21 ή 22 ιντσών και τους επιβραδύνει ενισχυμένο σύστημα πέδησης της Brembo.

To εσωτερικό έχει μια ξεχωριστή αλά Karma άποψη και κερδίζει θετικές εντυπώσεις με την απλή διάταξη του. Έχει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια όμορφα προσαρμοσμένη στην κεντρική κονσόλα οθόνη αφής, ενώ χαμηλότερα υπάρχουν τα χειριστήρια για την επιλογή της κίνησης.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης, αυτό είναι τύπου range-extender και ουσιαστικά μιλάμε για ένα ηλεκτροϋβριδικό μοντέλο. Έχει μια μπαταρία 28 kWh για να τροφοδοτούνται δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον πίσω άξονα με συνδυασμένη ισχύ στα 545 άλογα και ροπή στα 750 Nm.

H μπαταρία προσφέρει αυτονομία 130 km, ενώ όταν αδειάσει την φορτίζει ένας turbo 1.500άρης τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης που λειτουργεί ως γεννήτρια και δίχως να εμπλέκεται στην κίνηση του αυτοκινήτου. Έτσι, η συνολική αυτονομία φτάνει τα 560 km.