Επίσημα το νέο Subaru Levorg με άρωμα από WRX STi


Στην Ιαπωνία παρουσιάστηκε η νέα γενιά Levorg που έχει αναβαθμιστεί σε κάθε της σημείο. Στην Ευρώπη από το νέο έτος.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SUBARU
  • 21/8/2020

Το Levorg είναι το γνωστό crossover της Subaru το οποίο διατηρεί την ίδια σχεδιαστική του φόρμα και στη νέα του γενιά. Κάτι που γνωρίζαμε και από πέρυσι μιας και η Subaru είχε παρουσιάσει μια πρωτότυπη εκδοχή του μοντέλου που δεν απέχει και πολύ από την  έκδοση παραγωγής.

Όπως μπορούμε να δούμε το μπροστινό μέρος με τη νέα μάσκα ξεχωρίζει από τους νέους προβολείς που λογικά θα δούμε και στο νέο Impreza. Αυτό που τραβά την προσοχή και μας ταξιδεύει στις turbo εποχές είναι η εισαγωγή στο καπό.

Κατά τα υπόλοιπα το πίσω μέρος με τις διπλές απολήξεις συμπληρώνει αρμονικά το ισορροπημένο σύνολο του Levorg. Από πλευράς διαστάσεων το μήκος έχει αυξηθεί στα 4,75 m, το πλάτος στα 1,79 m και το ύψος στα 1,48 m, όταν το μεταξόνιο είναι στα 2.670 mm και ο χώρος αποσκευών στα 561 lt.

Η Subaru στέκεται ιδιαίτερα στο τεχνολογικό σύνολο του Levorg που διαθέτει ότι πιο προηγμένο στο τομέα της ασφάλειας EyeSight αλλά και στο τομέα της ημιαυτόνομης οδήγησης. Το ταμπλό έχει την τυπική Subaru άποψη, η οποία δείχνει ακόμη πιο μοντέρνα με τον πλήρη ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ και την μεγάλη κάθετη οθόνη αφής 11,6’’.

H γκάμα των κινητήρων απέκτησε έναν ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο στα 1.800 cc που είναι turbo και αποδίδει 177 PS και 300 Nm. Εννοείται πως η ισχύς περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω του γνωστού «συμμετρικού» συστήματος και του νέου κιβωτίου Lineartronic τύπου CVT.