Επίσημα το Volkswagen T-Roc Cabriolet!


Η γερμανική εταιρία έδωσε τα πρώτα στοιχεία για το πρώτο της ανοιχτό SUV που θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές την ερχόμενη άνοιξη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/8/2019

Μια από τις πιο ιδιαίτερες αφίξεις είναι αυτή της ανοιχτής έκδοσης του VW T-Roc που ουσιαστικά εγκαινιάζει μία νέα κατηγορία για το αγοραστικό κοινό και αν θα ακολουθήσουν την κίνηση αυτή και άλλοι κατασκευαστές. Κάτι που θα μάθουμε σύντομα μιας και το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης και το εμπορικό λανσάρισμα αρχές 2020.

Σε σχέση με το κλειστό T-Roc το κάμπριο έχει κατά 37 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο και κατά 34 mm μεγαλύτερο μήκος. Φυσικά, το στοιχείο που διαφοροποιεί το T-Roc Cabriolet δεν είναι άλλο από την μαλακή οροφή η οποία λειτουργεί και σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα και χρειάζεται μόλις 9 sec για να ανοίξει ή να κλείσει. Μάλιστα η VW τονίζει τόσο τον έξυπνο ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό και την λειτουργία του, όσο και την σχεδίασή του υπέρ της πρακτικότητας αφού το πορτμπαγκάζ προσφέρει 284 lt.

Το κάμπριο T-Roc θα παράγεται στο Osnabrück της Γερμανίας, εκεί όπου κατασκευάζονταν οι ανοιχτές εκδόσεις των Beetle και Golf. Εννοείται πως βασίζεται στην ίδια MQB πλατφόρμα με το κλειστό T-Roc και χρησιμοποιεί κοινά μηχανικά μέρη, αποκλειστικά με την κίνηση μπροστά. Η βασική έκδοση είναι η 1.0 TSI με 115 PS και ροπή στα 200 Nm, με μηχανικό 6άρι κιβώτιο. Η τετρακύλινδρη 1.5 TSI έχει 150 PS και 250 Nm και συνδυάζεται και με αυτόματο DSG-7.

Η γερμανική εταιρία στέκεται και στο θέμα της ασφάλειας των επιβατών και όπως είθισται υπάρχει μία πτυσσόμενη μπάρα προστασίας πίσω από τα πίσω καθίσματα και σε περίπτωση ανατροπής. Επίσης, οι πόρτες, διάφορα σημεία του πλαισίου, το πλαίσιο του παρμπρίζ και πολλά άλλα σημεία είναι ενισχυμένα για να διασφαλίζουν τα καλύτερα δυνατά επίπεδα ασφαλείας.