Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο MINI Convertible!


Η MINI συνεχίζει την ανανέωση της γκάμας του μοντέλου με τον διάδοχο του Convertible, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρικές εκδόσεις. 

  • 12/5/2021

Η ηλεκτροκίνηση και ο προσανατολισμός στον πελάτη βρίσκονται στο επίκεντρο της MINI. Έτσι λοιπόν, μετά την ανακοίνωση της νέας γενιάς των αμιγώς ηλεκτρικών μικρών αυτοκινήτων της μάρκας, έχει πλέον σειρά η πετυχημένη ιστορία του MINI Convertible.

Η ανανέωση του μοναδικού τετραθέσιου ανοιχτού μοντέλου στην κατηγορία premium μικρών ήρθε σαν φυσική συνέχεια. «Το MINI Convertible έχει μια μεγάλη και ιδιαίτερα πιστή βάση θαυμαστών. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από τη μεγάλη ζήτηση για το πιο πρόσφατο μοντέλο», λέει ο Bernd Körber, επικεφαλής της μάρκας MINI. «Είμαστε συνεπώς πεπεισμένοι για την επιτυχία αυτής της ιδέας για το μέλλον.»

Με τη νέα ανανεωμένη έκδοση του MINI Convertible που κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες, η ανοιχτή οδηγική απόλαυση της μάρκας είναι στο επίκεντρο. Η καθαρή και λιτή σχεδίαση εκφράζει το χαρακτήρα του αυτοκινήτου πιο έντονα από ποτέ - ειδικά με το χρώμα αμαξώματος στη νέα παραλλαγή Zesty Yellow που διατίθεται αποκλειστικά για το MINI Cabrio. Επιπλέον, τα αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά της σχεδίασης του ανοιχτού ΜΙΝΙ είναι εδώ πιο τονισμένα από ποτέ. Η εξαγωνική μάσκα ψυγείου είναι ακόμα μεγαλύτερη, οι τυπικοί προβολείς LED έχουν επανασχεδιαστεί όπως και τα πλευρικά μαρσπιέ, οι ζάντες αλουμινίου έχουν νέα σχέδια και τα πίσω φώτα με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό Union Jack είναι πλέον στάνταρ εξοπλισμός.

Με τη νέα του εμφάνιση, τον νέο στάνταρ και προαιρετικό εξοπλισμό και το καινοτόμο λειτουργικό σύστημα, το MINI Convertible συνεχίζει μια ιστορία επιτυχίας που ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις δεκαετίες. Αφού το πρωτότυπο στο British Motor Show στο Μπέρμιγχαμ το 1992 είχε ήδη προκαλέσει ενθουσιώδεις αντιδράσεις από το κοινό, μια Convertible έκδοση προστέθηκε στο κλασικό Mini για πρώτη φορά. Και ακόμη και μετά την επανέναρξη της μάρκας, οι θαυμαστές δεν έπρεπε να κάνουν χωρίς διασκεδαστική οδηγική διασκέδαση σε τυπικό στυλ ΜΙΝΙ. Από το 2004, ο συνδυασμός της αίσθησης go-kart και της υπαίθριας διασκέδασης έχει ενθουσιάσει τους απαιτητικούς οπαδούς του MINI σε όλο τον κόσμο. Κατά καιρούς, το ανοιχτό top-seater της MINI ήταν το best-seller convertible στον κόσμο.

Τρεις εξίσου ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες με την τεχνολογία MINI TwinPower Turbo εξασφαλίζουν οδηγική απόλαυση. Στην κορυφή της γκάμας το MINI John Cooper Works Convertible (συνδυασμένη κατανάλωση: 7,1 - 7,4 l/100 km) με τον κινητήρα των 231 ίππων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα νέα MINI Hatch και MINI Cabrio

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.