Επίσημο: Η Lamborghini κλείνει το κεφάλαιο «MEK» με την παρουσίαση της Huracan Sterrato


Οι άνθρωποι της Lamborghini αποκάλυψαν ότι το νέο μοντέλο που θα παρουσιάσουν τον Δεκέμβριο, θα σημάνει το τέλος των θερμικών κινητήρων και την είσοδο της εταιρείας στην εποχή του ηλεκτρισμού. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/11/2022

Τα θερμικά κινητήρια σύνολα πλησιάζουν στην έξοδο από την παγκόσμια αγορά, με τον ηλεκτρισμό να παίρνει τη θέση του κάτω από τα καλύμματα των κινητήρων. Σε αυτό το πλαίσιο η Lamborghini αποκάλυψε ότι σκοπεύει να βάλει και αυτή τέλος στις ΜΕΚ, και τις αποχαιρετά με την Huracan Sterrato, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ιταλική εταιρεία έδωσε στο φως της δημοσιότητας την οικονομική αναφορά του τρίτου τριμήνου, η οποία παρουσίασε εξαιρετικούς αριθμούς, με την Lamborghini να αναφέρει ότι είναι οι καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της.

Μέσα στην αναφορά, οι Ιταλοί παρουσιάζουν το σχέδιό τους για το άμεσο μέλλον, το οποίο υπαγορεύει την κατάργηση των ΜΕΚ, με την Huracan Sterrato να είναι η τελευταία που θα λάβει αυτό το είδος κινητήριας μονάδας.

Πρόκειται για μία έκδοση off-road του μοντέλου, την οποία η Lamborghini διαφημίζει ως την «all-terrain version» δηλαδή την εκδοχή της Huracan για κάθε έδαφος, και θα παρουσιαστεί στην έκθεση Art Basel Miami, που θα διαρκέσει από τις 1 έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Η Huracan Sterrato είναι η πιο περιπετειώδης έκδοση του πανίσχυρου μοντέλου και η τελευταία που θα φέρει αποκλειστικά ΜΕΚ, πριν η Lamborghini περάσει στον εξηλεκτρισμό του στόλου της από την επόμενη χρονιά. Όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας θα είναι εξηλεκτρισμένα, αρχικά ως υβριδικά και στη συνέχεια ως αμιγώς ηλεκτρικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρώτο EV της Lamborghini αναμένεται να καταφτάσει στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Sterrato παρουσιάστηκε αρχικά ως ένα μοναδικό concept car τον Ιούνιο του 2019, και λέγεται ότι θα πρόκειται για ένα coupe με την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Είναι γνωστό ότι η Lamborghini βρίσκεται εδώ και καιρό στη διαδικασία παραγωγής, ενώ μια σειρά από κατασκοπευτικές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν τον περασμένο Ιούλιο.

Ο σχεδιασμός δε φαίνεται να έχει απομακρυνθεί πολύ από το πρωτότυπο, σύμφωνα και με τις φωτογραφίες teaser που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία πριν λίγο καιρό. Οι άξονες των τροχών και οι προβολείς πάνω στην οροφή έχουν διατηρηθεί, ενώ και η απόσταση του πατώματος από το έδαφος έχει παραμείνει η ίδια.