Επίσημο: H M. Βρετανία απαγορεύει τους κινητήρες βενζίνης και diesel


Ο Boris Johnson ανακοίνωσε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel από το 2030 επιταχύνοντας τη στροφή της Μ. Βρετανίας στην ηλεκτροκίνηση.

  • 18/11/2020

Η αντίστροφη μέτρηση για τους κινητήρες βενζίνης και diesel έχει ήδη ξεκινήσει. Σε λιγότερο από δέκα χρόνια, η πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην επικράτεια της Μ. Βρετανίας πρόκειται να απαγορευθεί ολοκληρώνοντας τη μετάβαση μιας χώρας 67 εκατομμυρίων κατοίκων στην ηλεκτροκίνηση.

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να επιταχύνει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, απαγορεύοντας την πώληση συμβατικών οχημάτων το 2030 αντί του 2035.

Μεταξύ άλλων, ο Boris Johnson δήλωσε: «Η πράσινη βιομηχανική επανάσταση θα τροφοδοτείται από τις ανεμογεννήτριες της Σκωτίας, θα κινείται με τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στο Midlands και θα μετεξελίσσεται χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες που θα αναπτύσσονται στην Ουαλία, ώστε να μπορούμε να προσβλέπουμε σε ένα ευημερούμενο και πιο πράσινο μέλλον. "