Επίσημο: H Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο!


Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε ότι αποχωρίζεται το εμβληματικό coupe, μετά την προσφορά των 135.000.000€ που κατέθεσε ένας αγνώστου ταυτότητας συλλέκτης.

  • 20/5/2022

Η είδηση που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες με τη μορφή «φήμης» και προκάλεσε σεισμό στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, τελικά επιβεβαιώθηκε. Η Mercedes-Benz αποφάσισε να αποχωριστεί τη μία από τις δύο ιστορικές 300 SLR Uhlenhaut Coupé που κοσμούσαν το μουσείο της έναντι του εξωφρενικού ποσού των 135.000.000€!

Με αυτή την εξέλιξη το προηγούμενο ρεκόρ αγοραπωλησίας που κατείχε μία Ferrari 250 GTO και σημειώθηκε το 2018 για 70.000.000 δολάρια, όχι απλά έσπασε αλλά έγινε… θρύψαλα.

Όπως ενημέρωσαν οι Γερμανοίη δημοπρασία έγινε για καλό σκοπό αφού με τα χρήματα που έδωσε ο αγνώστου ταυτότητας συλλέκτης θα χρηματοδοτηθεί ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υποτροφιών μέσω του Mercedes-Benz Fοundation, στηρίζοντας τις σπουδές νέων ανθρώπων ώστε να εντείνουν τις δράσεις τους για ένα βιώσιμο μέλλον.

Οι πόροι αυτού τους προγράμματος θα κατευθυνθούν απευθείας σε νεαρά άτομα που διαφορετικά δεν θα είχαν τα οικονομικά μέσα για να υλοποιήσουν τα projects τους και να χαράξουν τα μονοπάτια της μελλοντικής τους καριέρας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο CEO Ola Källenius, η Mercedes-Benz πετυχαίνει να βάλει την "υπογραφή" της δίπλα σε ένα μοναδικό ρεκόρ, του πιο ακριβού αυτοκινήτου στον κόσμο.

Η δημοπρασία έγινε την 5η Μαΐου 2022 στο μουσείο της Mercedes και τη διαδικασία ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο γνωστός οίκος RM Sotheby’s. Οι συμμετέχοντες ήταν ελάχιστοι, γνωστοί συλλέκτες και πελάτες της φίρμας, ενώ ο τυχερός που πήρε στην κατοχή του την 300 SLR Uhlenhaut Coupé δεσμεύτηκε ότι το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό αφού θα το παρέχει στους Γερμανούς όταν διοργανώνουν σημαντικές εκδηλώσεις.

Οι φήμες που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και ανέφεραν ότι ο νέος κάτοχος δεσμεύτηκε εγγράφως να μην προχωρήσει στην πώληση του αυτοκινήτου, δεν επιβεβαιώθηκαν από την ανακοίνωση της εταιρείας.

Πηγή: Mercedes-Benz