Επίσημο: Η νέα Toyota Supra θα είναι στο Detroit!


Τικ-τοκ! Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τη νέα Supra που θα παρουσιαστεί ως μοντέλο παραγωγής τον Ιανουάριο στην αμερικανική έκθεση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/11/2018

Μέχρι στιγμής η Toyota έχει δώσει διάφορα στοιχεία όπως και φωτογραφίες της νέας Supra κάτω από ένα πολύχρωμο καμουφλάζ. Το καλοκαίρι στο Goodwood Festival είχε καταγραφεί το πρώτο live πέρασμα με ήχο από τον κινητήρα, ενώ μια παρουσίαση υπήρχε και στον VLN αγώνα στο Nürburgring.  

Πλέον δεν υπάρχου άλλα περιθώρια για τους Ιάπωνες από το να αποκαλύψουν το κορυφαίο σπορ μοντέλο τους του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2019 στο εργοστάσιο της Magna Steyr, στην Αυστρία και δίπλα στην BMW Z4. Η Toyota Βορείου Αμερικής ανακοίνωσε πρόσφατα πως το πρώτο μοντέλο από την παραγωγή θα δημοπρατηθεί με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα η νέα Supra θα έχει κάτω από το καπό της έναν τρίλιτρο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα με twin-scroll υπερτροφοδότηση που θα αποδίδει περίπου 350 άλογα και θα δίνει ένα 0-100 σε λιγότερο από 5 sec. Η κατανομή του βάρους θα είναι ιδανική 50/50, όπως και στην BMW Z4. Ωστόσο, το στήσιμο και η ρύθμιση των δύο αυτοκινήτων θα είναι εντελώς διαφορετική.