Επίσημο: H Porsche Taycan Cross Turismo θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2020!


Ταυτόχρονα η γερμανική εταιρία επιβεβαίωσε και την ηλεκτρική Taycan που θα παρουσιαστεί δύο χρόνια αργότερα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/3/2020

Η επιβεβαίωση έρχεται από την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης της Porsche για τις πωλήσεις με την γερμανική εταιρία να παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων κατά 10% και φτάνοντας τις 280.800 πωλήσεις για το 2019. Για φέτος και λόγω κορωνοϊού η χρονιά αναμένεται πτωτική αλλά αυτό δεν αποθαρρύνει την εταιρία από το λανσάρισμα του δεύτερου μοντέλου της μηδενικών ρύπων.

Αυτή είναι και η βασική προτεραιότητα των Γερμανών που έχουν σχεδόν έτοιμη την έκδοση παραγωγής της Mission E Cross Turismo που είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια ως πρωτότυπο μοντέλο στο σαλόνι της Γενεύης. Η έκδοση παραγωγής θα λέγεται Taycan Cross Turismo και η ειδοποιός διαφορά από την Taycan θα είναι στην αυξημένη πρακτικότητα που θα προσφέρει το «estate» αμάξωμα σε σχέση με το τετράθυρο της πρώτης.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε και η ηλεκτρική Macan για το 2022. H Porsche αναφέρει πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (στην οποία βασίζεται και η Taycan), όπως είπε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Lutz Meschke. Αυτή η πλατφόρμα έχει εξελιχθεί από κοινού με την Porsche και θα την δούμε σε μοντέλα διαστάσεων A5 Sportback. Αξιοσημείωτο είναι πως υποδέχεται έναν ηλεκτροκινητήρα ως πισωκίνητο ή δύο ως τετρακίνητο EV προσφέροντας μεγάλη ευελιξία.