Επίσημο: H Shelby GT500 θα έχει 770 άλογα!


Αυτόματα αυτή η ιπποδύναμη αναδεικνύει την ισχυρότερη Mustang παραγωγής που έχει υπάρξει ποτέ με τον ισχυρότερο V8 με μηχανικό υπερσυμπιεστή.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/6/2019

Μετά από αρκετές διαρροές η Ford έδωσε επίσημα τα πρώτα στοιχεία για την καρδιά της επερχόμενης Shelby. Η νέα GT500 έχει κάτω από το καπό της έναν αναβαθμισμένο V8 που προέρχεται από την GT350. Έχει χωρητικότητα 5,2 lt και μηχανικό υπερσυμπιεστή, καθώς και σωρεία αναβαθμίσεων ώστε η ισχύς να ανέβει στους 760 PS (τα 760 είναι «βρετανικά» άλογα) και η ροπή στα 847 Nm. Η οποία περνά στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

Σχετικά με τις επιδόσεις η αμερικανική εταιρία δίνει την επιτάχυνση για το πρώτο μίλι (δηλ. 0-400 m) σε λιγότερο από 11 sec με το 0-100 km/h να μας το κρατά για αργότερα. Όσο για την τελική ταχύτητα αυτή θα αγγίζει τα 290 km/h με σύμμαχο τις πολλές αεροδυναμικές βελτιώσεις και την μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα (αλλά και διαχύτη) που θα προσφέρουν 227 kg κάθετου φορτίου (κοντά στην τελική του κατασκευαστή).

Από εκεί και πέρα έχει διαρρεύσει πως ο οδηγός θα έχει στην διάθεση του και τέσσερις επιλογές ήχου για την εξάτμιση. Στον αντίποδα και για πιο ήσυχες διαδρομές θα υπάρχει σύστημα noise cancelling στην καμπίνα για χαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Επίσης τα καθίσματα Recaro στο εσωτερικό θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, όπως και οι ειδικές ζάντες. Περισσότερα θα μάθουμε προσεχώς με την επίσημη παρουσίαση της GT500.