Hyundai i20 N (2021): Με με 204 ίππους από 1.600 κ.εκ. και τιμή έκπληξη!


Αποκαλύφθηκε η κορυφαία έκδοση του νέου Hyundai i20, η οποία φοράει τα διακριτικά N και έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 204 ίππων.

  • 25/10/2020

Την κορυφαία έκδοση του νέου Hyundai i20 αποκάλυψαν οι Κορεάτες διεκδικώντας πλέον το μερίδιο που τους αναλογεί στην κατηγορία των «καυτών» αυτοκινήτων πόλης.

Το supermini της Hyundai φέρει τα διακριτικά N και έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου ο οποίος αποδίδει 204 ίππους και 275 Nm ροπής.

Το σύστημα μετάδοσης του Hyundai i20 N αποτελείται από ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ για τη βέλτιστη μεταφορά της ισχύος στους μπροστινούς τροχούς έχει επιστρατευθεί ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο μάλιστα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ωστόσο έχει δεχθεί και το πλαίσιο του αυτοκινήτου το οποίο έχει ενισχυθεί σε δώδεκα διαφορετικά σημεία ώστε να αυξηθεί περαιτέρω η ακαμψία του.

Αντιστοίχως, η γεωμετρία της ανάρτησης έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με την προσθήκη νέων αμορτισέρ και ελατηρίων, ενώ μεγαλύτερων διαστάσεων είναι και τα δισκόφρενα.

Με βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.190 κιλά, το Hyundai i20 N επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα κίνησης σταματά στα 230 χλμ./ώρα.

Επιστρέφοντας στον τετρακύλινδρο κινητήρα του 1,6 λίτρου, αξίζει να αναφέρουμε ότι διαθέτει ειδικά τροποιημένο σύστημα υπερτροφοδότησης, καθώς και σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων.

Ανάμεσα στις δυνατότητες που θα έχει ο οδηγός του κορεατικού hot hatch, είναι η επιλογή ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, καθώς και της λειτουργίας Rev Match.

Τέλος στον βασικό εξοπλισμό του Hyundai i20 N θα περιλαμβάνεται και το Launch Control, σύστημα που βελτιστοποιεί την επιτάχυνση του αυτοκινήτου από στάση.

Το κορυφαίο σε προδιαγραφές Hyundai i20 θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία του στη γηραιά ήπειρο την άνοιξη της επόμενης χρονιάς με τιμές που αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 20.000 και 22.000 ευρώ.