Επίσημο: Καμία αύξηση στις τιμές των διοδίων – Προ των πυλών η χιλιομετρική χρέωση


Από τη χιλιομετρική χρέωση θα εξαιρεθεί η Αττική Οδός, αφού όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται για περιφερειακό δρόμο και συνεπώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί. 

  • 8/12/2022

Απολύτως ξεκάθαρος ήταν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής σε σχέση με τα δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα και κάνουν λόγο για αύξηση στις τιμές των διοδίων λόγω του πληθωρισμού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», του τηλεοπτικού σταθμού Action24, ξεκαθάρισε ότι: «Επειδή διαβάζω διάφορα περί αυξήσεων που έρχονται με τον πληθωρισμό, η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να μειωθεί η τιμή των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα 25ετή σύμβαση, ενώ αποκάλυψε πως σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί εφαρμοστεί η αναλογική χρέωση αφού πρόκειται για περιφερειακό δρόμο.

Παράλληλα αποκάλυψε πως έρχεται χιλιομετρική χρέωση σε πολλούς αυτοκινητόδρομους δηλώνοντας: «Όπως έχει γίνει παραδείγματος χάρη στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μία διαδικασία όπου σιγά-σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στα ταξί καθώς και στα κίνητρα που προσφέρονται για να «πρασινίσει» ο στόλος των οχημάτων. «Σε λίγους μήνες θα δείτε και “πράσινα” λεωφορεία στους δρόμους», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πρέπει και οι Δήμοι να χωροθετήσουν ταχύτατα χώρους φόρτισης ηλεκτρονικών ΙΧ, αλλά και να δοθούν κίνητρα, όπως δωρεάν στάθμευση.