Επίσημο: Με V12 κινητήρα η καινούργια Aston Martin Vantage (Video)


H Aston Martin επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά της Vantage θα διαθέτει V12 κινητήρα, δίνοντας στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του λογότυπου και ένα σύντομο βίντεο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΊΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/12/2021

Όπως φαίνεται, η «οικονομική ανάσα» που έδωσε η Mercedes-AMG αποκτώντας το 20% των μετοχών και τη διοίκηση στην Aston Martin απέφερε καρπούς για τη βρετανική εταιρεία. 

Ένα από τα αποτελέσματα ήταν η δημιουργία της καινούργιας Vantage η οποία θα έχει V12 κινητήρα και η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2022.

Η Aston Martin δημοσίευσε μία φωτογραφία και έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα οποία επιβεβαιώνεται η ύπαρξη κινητήρα αυτής της διάταξης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ή την απόδοσή του, ωστόσο είναι προφανές ότι θα έχει ολοκληρωθεί με τη βοήθεια των Γερμανών.

Ο κ. Tobias Moers (φωτογραφία), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin Lagonda, έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τη δημιουργία του νέου μοντέλου και επιμένει σε αυτό. Θυμίζουμε ότι πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στη βρετανική εταιρεία, τον Αύγουστο του 2020, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στη Mercedes-AMG.

Το πρωτότυπο με το οποίο γίνεται η εξέλιξη του κινητήρα και του αυτοκινήτου έχει εντοπιστεί να κάνει δοκιμές στο Nürburgring-Nordschleife. Στο αμάξωμά του υπάρχουν παρεμβάσεις και μεγαλύτερα ανοίγματα στο καπό του για την καλύτερη ψύξη του V12 κινητήρα.

Πάντως, τα στελέχη της Aston Martin ονομάζουν τη νέα V12 Vantage ως «Final Edition» κάτι που δείχνει ότι ίσως δεν υπάρξει αντικαταστάτης της στο μέλλον, τουλάχιστον όπως γνωρίζουμε το μοντέλο. Παρακάτω μπορούμε να δούμε –και κυρίως να ακούσουμε τον ήχο τού V12– στο βίντεο της εταιρείας.