Επίσημο ντεμπούτο για το νέο Honda CR-V (photos-video)


H Honda τράβηξε το κάλυμμα και αποκάλυψε το νέο CR-V για την αμερικανική αγορά το οποίο θα διαφέρει στα σημεία από την ευρωπαϊκή πρόταση που θα παρουσιαστεί του επόμενους μήνες. 

  • 13/7/2022

Η Honda προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου CR-V για την αμερικανική αγορά, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση για την ευρωπαϊκή έκδοση που θα δούμε αργότερα μέσα στο έτος, μιας και οι αλλαγές που θα υπάρχουν ανάμεσα στις δύο προτάσεις αναμένεται να είναι ανεπαίσθητες. Το CR-V αποτελεί κορυφαίο κεφάλαιο για τη Honda στην αγορά της Αμερικής αφού μέσα από την πορεία του έχει καταφέρει να αναδειχτεί στην top SUV εμπορική πρόταση.

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μέσα από τέσσερις εκδόσεις (EX, EX-L, Sport, Sport Touring) και τα νέα στοιχεία που φέρει εντοπίζονται στη σχεδιαστική γραμμή αλλά και στην ενσωμάτωση της 4ης γενιάς του υβριδικού συστήματος που προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς μεγαλύτερες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο με το μήκος να είναι 4.670 mm, το ύψος 1.690 mm, το πλάτος 1.860 mm και το μεταξόνιο 2.700 mm. Οι αυξημένες αναλογίες προσδίδουν μια πιο δυναμική παρουσία στο νέο CR-V ενώ την ίδια στιγμή παρέχουν αυξημένους χώρους στους επιβάτες κάνοντάς το ιδανικό οικογενειακό όχημα.

Συγκεκριμένα ο κατασκευαστής αναφέρει πως ο χώρος για τα πόδια των επιβατών της πίσω σειράς έχει αυξηθεί σημαντικά ενώ τα καθίσματα μπορούν να ρυθμιστούν σε 8 διαφορετικές γωνίες ώστε να προσφέρουν κορυφαία άνεση. Αυξημένες διαστάσεις συναντάμε και στον χώρο αποσκευών ο οποίος έχει χωρητικότητα 1.027 lt ενώ ο συγκεκριμένος αριθμός φτάνει τα 2.166 lt εφόσον τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν σε διάταξη 60/40.

Εκτενή αναφορά κάνει η Honda και στη νέα διάταξη στις κολώνες οι οποίες πλέον δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό αλλά και στους υπόλοιπους επιβάτες να έχουν ένα διευρυμένο οπτικό πεδίο προς το εξωτερικό περιβάλλον.

Στο εσωτερικό το βλέμμα πέφτει πάνω στις δύο ψηφιακές οθόνες των 7 ιντσών όπου η μία εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων και η άλλη αναλαμβάνει τις λειτουργίες του Συστήματος Πολυμέσων και συνδυάζεται με φυσικούς διακόπτες για να γίνεται ακόμα πιο εύκολος αλλά και ασφαλής ο χειρισμό της. 

Αναφορικά με τους κινητήρες στις εκδόσεις ΕΧ και EX-L συναντάμε ένα turbo σύνολο του 1,5 λίτρου που αποδίδει 190 PS ενώ στις δύο κορυφαίες προτάσεις  (Sport, Sport Touring) έχουμε ένα δίλιτρο μοτέρ που συνδυάζεται με το υβριδικό σύστημα και έχει δύναμη 204 PS. Ο δεύτερος συνδυασμός είναι αυτός που θα δούμε στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες και συνδυάζεται με 4 οδηγικά modes (ECON / Normal / Sport / Snow).

Δείτε το video...