Επίσημο: Ο Luca de Meo είναι ο νέος CEO της Renault


Με επίσημη ανακοίνωση της η γαλλική εταιρία ανακοινώνει το πρόσωπο που θα βρεθεί στο τιμόνι από την 1η Ιουλίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/1/2020

Ο Luca de Meo θα είχε αναλάβει πολύ νωρίτερα τα ηνία της Renault αν δεν υπήρχε μια ρήτρα στο συμβόλαιο του με το VW Group και συγκεκριμένα με την Seat. Στο πρόσωπο του πιστώνεται η επαναφορά της ισπανικής εταιρίας στα κέρδη και η θεαματική αύξηση των πωλήσεων.

Ο 52χρόνος πλέον διευθύνων σύμβουλος της Renault αναλαμβάνει σε ένα πολύ κομβικό σημείο την μάρκα και μετά την αναταραχή που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο Ghosn. Ο Luca de Meo καλείται να επαναφέρει την τάξη και την ησυχία στις επάλξεις του ομίλου και να αναθερμάνει τις σχέσεις της Renault με την θιγμένη Nissan.

Ο Ιταλός μάνατζερ επιστρέφει στην εταιρία από την οποία ξεκίνησε το 1992. Είχε ένα πέρασμα από την Toyota και την Lexus, το 2002 εργάστηκε στον όμιλο της Fiat και από εκεί το 2009 πήρε μεταγραφή για το VW Group. Στην θέση του CEO στην Seat ήταν από το 2015.

Η Clotilde Delbos, προσωρινή CEO της Renault, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τα καθήκοντά της έως ότου αναλάβει ο Luca de Meo το αξίωμα. Ο Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Χαίρομαι για τη νέα αυτή διακυβέρνηση, η οποία αποτελεί αποφασιστικό βήμα για τον Όμιλο και τη Συμμαχία. Ο Luca de Meo είναι ένας σπουδαίος στρατηγικά οραματιστής της ταχέως μετασχηματιζόμενης αγοράς του αυτοκινήτου. Η τεχνογνωσία του αλλά και το πάθος του για αυτοκίνητα τον καθιστούν πραγματικό πλεονέκτημα για τον Όμιλο. Ευχαριστώ επίσης την Clotilde Delbos, η οποία παρέχει εξαιρετική διαχείριση του Ομίλου. Μαζί, με την υποστήριξη μιας ανανεωμένης και ενισχυμένης εκτελεστικής επιτροπής, θα δημιουργήσουμε μια υψηλής ποιότητας, πολύ ταλαντούχα ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες για τη Renault».