Επίσημο: Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Honda Civic Type R


Η Honda δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Civic Type R, που μάλλον θα είναι το τελευταίο μη υβριδικό μοντέλο της στην Ευρώπη.

  • 4/10/2021

Η Honda  αποκαλύπτει με τον πλέον επίσημο τρόπο την κορυφαία έκδοση Type R του νέου Civic 11ης γενιάς, το οποίο παρουσιάστηκε μόλις πριν λίγους μήνες στις hatchback και sedan εκδόσεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Honda, το πρωτότυπο Type R που «οδεύει για δοκιμές στο Nurburgring» διατηρεί το επιθετικό σχεδιαστικό προφίλ του παρελθόντος, εμπλουτισμένο με νέα στοιχεία.

Από τις επίσημες φωτογραφίες του hot hatch που είναι ντυμένο με καμουφλάζ, φαίνεται η νέα πίσω αεροτομή που θα είναι τοποθετημένη πιο ψηλά, όπως και οι τριπλές και κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης με την κεντρική να διαθέτει μεγαλύτερη διάμετρο σε σχέση με τις ακριανές.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες το νέο Civic Type R διαθέτει κόκκινες δαγκάνες φρένων, καθώς και τα ελαστικά Pilot Sport 4 της Michelin. Προς το παρόν η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχείο σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου Type R.

Ο κινητήρας του νέου Type R αναμένεται να είναι στην ουσία μία εξελιγμένη εκδοχή του 2λιτρου τούρμπο του απερχόμενου μοντέλου με αυξημένη ισχύ άνω των 320 ίππων και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η μετάδοση θα γίνεται μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το νέο Honda Civic Type R θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022.