Επίσημο: Στην Ελλάδα η πιο ακριβή βενζίνη σε όλη την Ευρώπη


Η Ελλάδα ξεπεράσε τη Φινλανδία και πλέον έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών ενέργειας. Καλύτερα τα δεδομένα στο πετρέλαιο κίνησης. 

  • 15/7/2022

Το παρατηρητήριο τιμών ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέδειξε αρνητική πρωταθλήτρια την Ελλάδα στην τιμή της βενζίνης αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε και την Φινδλανδία και είμαστε πλέον μόνοι πρώτοι στην κορυφή της λίστας.

Συγκεκριμένα στη σκανδιναβική χώρα μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα η αμόλυβδη κόστιζε κατά μέσο όρο 2,344€/λίτρο ενώ στη χώρα μας η μέση τιμή διαμορφώθηκε στο 2,339€/λίτρο.

Αυτή η πρωτιά ήρθε μέσα από ένα ράλι ανόδου στις τιμές τις τελευταίες 50 ημέρες όπου από την 7η θέση όπου βρισκόμασταν σκαρφαλώσαμε στην πρώτη ξεπερνώντας όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Αξίζει να αναφερθεί πως η μέση τιμή της βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα 1,96€ ενώ οι χώρες που βρίσκονται πάνω από τα 2€ είναι σχεδόν οι μισές (13 από τις27).

Αναφορικά με το πετρέλαιο κίνησης τα δεδομένα δείχνουν να είναι καλύτερα για τη χώρα μας όπου βρισκόμαστε στη 10η θέση με μέση τιμή τα 2,012€/λίτρο.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έχει παίξει η επιδότηση που γίνεται στην αντλία αφού αν αυτή αποσυρθεί τότε η Ελλάδα θα βρεθεί μέσα στην πρώτη τριάδα βλέποντας την "πλάτη" μόνο της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Πηγή: skai.gr