Επίσημο: Το 2022 η παρουσίαση του νέου Honda Civic Type R


Η Honda επιβεβαίωσε επίσημα ότι η καινούργια γενιά τού Honda Civic θα διατίθεται και στην έκδοση Type R και πωλήσεις της θα ξεκινήσουν εντός της επόμενης χρονιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/6/2021

Η ενδέκατη (κατά σειρά) γενιά του Honda Civic παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, δείχνοντας το «νέο πρόσωπο» του μικρομεσαίου μοντέλου της ιαπωνικής εταιρείας (φωτογραφίες). Ωστόσο, σε ό,τι τo αφορά, το ενδιαφέρον πάντα εστιάζεται στην κορυφαία εκδοχή του, αυτή που φέρει το θρυλικό λογότυπο Type R.

Οι Ιάπωνες γνωρίζουν πολύ καλά τι έχουν στα χέρια τους. Το ευχάριστο είναι ότι επιβεβαίωσαν με επίσημο τρόπο πως το καινούργιο Civic Type R θα παρουσιαστεί εντός του 2022 και θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη χρονιά, μαζί με τις υπόλοιπες εκδόσεις του νέου μοντέλου.

Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος της Honda, το καινούργιο Type R θα έχει πολύ καλά δυναμικά χαρακτηριστικά, αντάξια της ιστορίας του και της φήμης του μεταξύ των φίλων της σπορ οδήγησης. Οι πληροφορίες θέλουν το νέο Type R να βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας που χρησιμοποιήθηκε στην αντίστοιχη, παρούσα, έκδοση του Civic δέκατης γενιάς και όχι σε μια καινούργια.

Κατά συνέπεια, ο κινητήρας τού καινούργιου Civic Type R θα παραμείνει ο 2.0 i-VTEC Turbo, η διάταξη της ανάρτησης θα είναι ίδια και το αυτοκίνητο θα διατίθεται με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων το οποίο θα μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς. 

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία που να αφορούν στη μέγιστη ισχύ του νέου Civic Type R. Θυμίζουμε ότι στην παρούσα γενιά του αυτή είναι 320 PS/6.500 rpm και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 400 Nm/2.500-4.500 rpm.