Επίσημο: To Crossover GT της Aston Martin θα λέγεται Varekai


H Aston Martin θα συνεχίσει την παράδοση που θέλει τα μοντέλα της να έχουν ονόματα που ξεκινούν από V.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/7/2018

H Aston Martin έχει επιβεβαιώσει και επίσημα πως κατά τη διάρκεια του 2019 θα παρουσιάσει το Crossover GT της που θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου που είχε εμφανίσει στην έκθεση της Γενεύης πριν από περίπου δυόμιση χρόνια.

Αυτό που δεν έχει επιβεβαιώσει η βρετανική εταιρεία είναι το όνομά του, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι Varekai. Τουλάχιστον αυτήν την επωνυμία κατοχύρωσε, ενώ υπέρ του συγκεκριμένου ονόματος είναι και το ότι ξεκινά με V. Όπως τα Vulcan και Valkyrie...

Μάλιστα το Varekai θα κατασκευάζεται σε έναν νέο εργοστάσιο στην Ουαλία, η κατασκευή του οποίου έχει ξεκινήσει από το 2017 και θα δημιουργήσει 750 νέες θέσεις εργασίας. O κινητήρας του Crossover GΤ θα μπορούσε να είναι ο V12 των 5.200 cc της μάρκας ή εναλλακτικά ο V8 των 4,0 lt με τα δύο turbo της AMG, ενώ ο επικεφαλής της μάρκας Andy Palmer απέκλεισε τόσο την παρουσία μιας υβριδικής έκδοσης όσο και ενός diesel.

Η επιλογή αυτή πάντως θα είναι μια μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με το πρωτότυπο DBX, που ήταν ηλεκτροκίνητο χωρίς περαιτέρω στοιχεία. Η άλλη μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το τελευταίο είναι το ότι το Varekai δεν θα είναι δίθυρο αλλά τετράθυρο.