Επίσημο: Το επόμενο Audi R8 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό


Η επικεφαλής του τμήματος marketing της Audi Sport, κα. Linda Kurz, επιβεβαίωσε πως η επόμενη πρόταση της γερμανικής εταιρίας στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα περιλαμβάνει κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  • 9/12/2021

Η αλήθεια είναι πως οι δηλώσεις της Linda Kurz σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Roadshow δεν προκάλεσαν έκπληξη σε όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Audi. Μετά την παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού e-tron GT των 598 PS ήταν δεδομένο ότι η επόμενη πρόκληση θα ήταν ο μετασχηματισμός της σειράς «R» σε αμιγώς ηλεκτρική.

Το χρονικό πλαίσιο του project παραμένει άγνωστο, ωστόσο, όπως δήλωσε αποτελεί μια πρόκληση που θα απασχολήσει επισταμένως την Audi για την επόμενη δεκαετία. Η συζήτηση, άλλωστε, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Audi, Markus Duesmann, να παίρνει θέση σχετικά με το ζήτημα.

H κα. Linda Vivien Kurz, επικεφαλής του τμήματος Marketing της Audi Sport GmbH
H κα. Linda Vivien Kurz, επικεφαλής του τμήματος Marketing της Audi Sport GmbH

Παράλληλα, η Linda Kurz τόνισε πως η διαδικασία του εξηλεκτρισμού των οχημάτων της Audi προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε όλες τις κατηγορίες. Σε αυτές συγκαταλέγεται και η κατηγορία «RS» όπου μέχρι το 2026, το 80% των νέων μοντέλων θα έχουν δεχθεί «ηλεκτρικές» παρεμβάσεις.

Αυτό που δεν έγινε ξεκάθαρο από την τοποθέτηση της κ. Kruz είναι το αν η επόμενη supercar πρόταση της Audi  θα αποτελεί συνέχεια του R8 ή θα θα σχεδιαστεί από το μηδέν και θα ρίξει αυλαία στην επιτυχημένη πορεία του εμβληματικού μοντέλου.

Κάπου εδώ να θυμίσουμε πως η Audi προσπάθησε και στο παρελθόν -ενδεχομένως πρώιμα- τον εξηλεκτρισμό του R8, παρουσιάζοντας το 2015 το R8 e-tron με τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς για την εταιρία δεν εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία, επιβεβαιώνοντας περίτρανα το ρητό «κάθε πράγμα στο καιρό του…».