Επίσημο: Το ηλεκτρικό SUV της Lotus θα λέγεται Eletre! (Video)


Η νέα Lotus Eletre θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της φίρμας. Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το νέο ηλεκτρικό SUV της βρετανικής εταιρείας. 

  • 28/3/2022

Δύο ημέρες πριν την επίσημη αποκάλυψη της που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου, η Lotus αποκάλυψε το όνομα του πρώτου της ηλεκτρικού SUV, το οποίο ήταν γνωστό ως Type132. Η επίσημη ονομασία θα είναι "Eletre" και θα συνεχίσει τη μακρά παράδοση της βρετανικής φίρμας να δίνει στα μοντέλα της ονόματα που ξεκινούν από το γράμμα E.

Η Lotus μας έχει δώσει πολλά teaser για τη σχεδίαση του ηλεκτρικού της SUV, επομένως έχουμε ήδη μια πολύ καλή ιδέα για το πώς θα είναι σχεδιαστικά. Διατηρείται η κομψή και αεροδυναμική σιλουέτα που διακρίνει όλες τις δημιουργίες της βρετανικής φίρμας με αναλογίες που θυμίζουν τα σπορ μοντέλα της Lotus.

Όπως φαίνεται από τις teaser εικόνες, ξεχωρίζει η καμπυλωτή γραμμή της «αιωρούμενης» οροφής, που καταλήγει στο πίσω παρμπρίζ με μεγάλη κλίση και τις κάμερες στη θέση των παραδοσιακών καθρεφτών. Μπροστά, περιμένουμε να δούμε μια ολοκαίνουργια σχεδιαστική γλώσσα με λεπτούς οριζόντιους προβολείς αντί για τους κάθετους στις Emira και Evija, αλλά και έναν προφυλακτήρα με χαμηλότερη μάσκα. Πίσω υπάρχει μια χωρισμένη στα δύο αεροτομή και μια φωτεινή ράβδος σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, οι πρώτες εικόνες αποκαλύπτουν ένα φουτουριστικό ψηφιακό πίνακα οργάνων, χειριστήρια αφής στο τιμόνι και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων που πιθανότατα θα έχουν ένα διαφορετικό είδος λειτουργίας μιας και πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο χωρίς κιβώτιο πολλών σχέσεων.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά για το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τη δυναμική ή το βάρος του αυτοκινήτου, αλλά η εταιρεία έχει αποκαλύψει προηγουμένως ότι θα διαθέτει επιλογές μπαταρίας 90 έως 120 kWh, αρχιτεκτονική 800 volt και χρόνο για το κλασικό 0-100 km/h λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα.

Μόλις η νέα Eletre κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στις 29 Μαρτίου, θα πάρει θέση δίπλα στην Emira και την Evija ως το τρίτο μοντέλο στη γκάμα της Lotus. Η βρετανική εταιρεία ετοιμάζει και άλλα μοντέλα πάνω στην πλατφόρμα της Eletre, όπως ένα τετράθυρο κουπέ που αναμένεται το 2023, ένα μικρότερο crossover για το 2025 και τέλος ένα σπορ αυτοκίνητο για το 2026.