Επίσημο: Το νέο Audi Q5 Sportback


Ένα ακόμα crossover με coupe στοιχεία στο αμάξωμα προστίθεται στην αγορά, με το Q5 Sportback να φέρνει την Audi σε μία πολύ ανταγωνιστική και επικερδή κατηγορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/9/2020

Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, η Audi φέρνει στην αγορά μία νέα έκδοση του Q5, με την ονομασία Sporback το οποίο διακρίνεται για την τυπική πλέον coupe σχεδίαση στο πίσω μέρος, θέλοντας να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες προτάσεις από την Mercedes και την BMW.

Όπως είναι προφανές το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη έκδοση εντοπίζεται στην διαμόρφωση του πίσω μέρους, όπου η οροφή έχει μία πιο απότομη κλίση δίνοντας έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα στο μοντέλο. Από την μέση και εμπρός δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το απλό Q5, στην ανανεωμένη του εκδοχή, με τη νέα μάσκα, τα πιο εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα. 

Εκτός από την οροφή διαφορετικά και πολύ πιο εντυπωσιακά είναι τα πίσω φώτα OLED, τα οποία έχουν τέσσερα διαφορετικά μοτίβα που μπορεί να ρυθμίσει ο οδηγός, έτσι ώστε να προειδοποιεί πιο άμεσα και με πιο ξεκάθαρο τρόπο τα πίσω οχήματα. 

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, παραμένουν τα ήδη γνωστά από το Q5 με μία διαφορά, ότι -τουλάχιστον σ' αυτήν την φάση- δε θα προσφέρεται με την plug-in υβριδική διάταξη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν όλες οι γνωστές επιλογές σε κινητήρες και μετάδοση αλλά και τα διαφορετικά set-up στις αναρτήσεις, απλές και ρυθμιζόμενες. Μία ενδιαφέρουσα επιλογή είναι μία νέα αερανάρτηση η οποία μπορεί να σηκώνει και να κατεβάζει το αυτοκίνητο κατά 6 εκατοστά.

Στο σαλόνι υπάρχει το νέο αναβαθμισμένο σύστημα Infotainmen ΜΙΒ 3 με νέα οθόνη αφής 10,1 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Το εσωτερικό διαθέτει πολλά premium στοιχεία και σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης. Η άφιξή του αναμένεται μέσα στο 2021 με κύριους αντίπαλους την Mercedes GLC Coupe και την BMW X4, και μία μικρή άνοδο της τιμής σε σχέση με το απλό Q5.