Επίσημο: Το νέο Hyundai i20 N δοκιμάζεται στα χιόνια (video)


Η κορεατική εταιρία έδωσε τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το καυτό i20 N που θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 6/5/2020

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα μας σχετικά με τις δοκιμές του i20 N στην πίστα του Nürburgring έρχονται και τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν το νέο σπορ μοντέλο της μάρκας να δοκιμάζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το i20 N κινείται σε μία παγωμένη λίμνη βόρεια της Σουηδίας με τον Thierry Neuville, να μας μιλά για αυτό.

Ο Βέλγος επαγγελματίας οδηγός πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο WRC με το i20 RM19 και τώρα έρχεται να  μας πει μερικά πράγματα για την ταχύτερη έκδοση με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους.  «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο. Πολύ ακριβές. Πολύ εύκολο στον χειρισμό. Ο κινητήρας ανεβάζει στροφές πολύ ωραία και ο ήχος είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ να το οδηγήσω και στο WRC!», λέει ο Neuville.

Πάντως, από το βίντεο δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν θα υπάρχει τετρακίνηση αφού πιθανότατα το i20 N θα είναι προσθιοκίνητο έχοντας ως στόχο το Ford Fiesta ST. Εννοείται πως εξωτερικά θα υπάρχει ένα τονισμένο σπορ πακέτο με αεροδυναμικά βοηθήματα, στο εσωτερικό σπορ καθίσματα και τα συναφή με το στήσιμο του αυτοκινήτου να ακολουθεί την "Hyundai Ν" λογική.

Όσο για το τι θα υπάρχει κάτω από το καπό αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί οσονούπω. Πάντως, θεωρώ πως η ύπαρξη ενός δίλιτρου μοτέρ θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος και τον πήχη στο i20 N και πως θα ήταν πιο λογική η τοποθέτηση του turbo τετρακύλινδρου στα 1.600 cc με μια ισχύ στα 200 άλογα. Δίχως να ξεχνάμε και το νέο 1.500άρη που στο i30 αποδίδει 160 άλογα και θα μπορούσε χαλαρά να «διακοσαρίσει» και βάλε…