Επίσημο: To Toyota RAV4 αποκτά plug-in έκδοση


Στην έκθεση του Los Angeles παρουσιάζεται η PHEV εκδοχή του Toyota RAV4, η οποία θα είναι διαθέσιμη από το επόμενο έτος και στην Ευρώπη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/11/2019

Η Toyota διευρύνει την γκάμα των υβριδικών της με μία πιο εξελιγμένη plug-in έκδοση η οποία θα συντροφεύσει αυτή του Prius. Συγκεκριμένα, το νέο Toyota RAV4 αποκτά μια PHEV έκδοση η οποία θα πλαισιώσει παράλληλα και την Hybrid έκδοση του μοντέλου με την διαφορά πως στην πρώτη υβριδική διάταξη υπάρχουν ισχυρότεροι ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία.

Αναλυτικότερα, κάτω από το καπό υπάρχει ένας αναβαθμισμένος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 2,5 lt που αποδίδει 178 PS και 228 Nm ροπής. Η Toyota δεν αναφέρει πόσο ισχυρότεροι είναι οι ηλεκτροκινητήρες αλλά η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 302 PS.

Έτσι, η διαδικασία του 0-96 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 5,8 sec με το RAV4 PHEV να είναι από τα ταχύτερα Toyota. Αλλά και τα πιο «πράσινα» αφού η μπαταρία προσφέρει ηλεκτροκίνηση για 60  km χάρη σε μια σχετικά μεγάλη μπαταρία λιθίου-ιόντων (και εδώ δεν διευκρινίζεται η χωρητικότητα της).

Πάντως, η Toyota διατείνεται για την κάλυψη απόστασης ηλεκτρικής κίνησης αναφέροντας πως ο ανταγωνισμός έχει το πολύ 50 km. Στο σημείο αυτό να πούμε πως το RAV4 PHEV που παρουσιάστηκε είναι αμερικανικών προδιαγραφών αλλά θα διαφέρει ελάχιστα από το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.