Επιστρέφει το Dodge Charger Super Bee από το -όχι και τόσο- μακρινό 2014 (photos)


Η Dodge επαναφέρει το Charger Super Bee ως τη δεύτερη από τις 7 Last Call ειδικές εκδόσεις Charger και Challenger.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DODGE
  • 1/9/2022

Η Dodge αποχαιρετά τα εμβληματικά muscle cars της, Charger και Challenger με μία σειρά ειδικών εκδόσεων, ονόματι Last Call, που θα αποκαλύπτονται σταδιακά, κάθε Τετάρτη, με το τελευταίο να κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση SEMA του 2022, στις αρχές Νοεμβρίου.

Το δεύτερο εκ των 7 μοντέλων πρόκειται για το 2023 Dodge Charger Super Bee, με το branding του Super Bee να επιστρέφει μετά από 8 χρόνια, καθώς το 2014 ήταν η τελευταία φορά που η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα μοντέλο αυτής της οικογένειας.

To Charger Super Bee φέρει τον Hemi V8 κινητήρα του Charger Scat Pack, ο οποίος έχει χωρητικότητα 6.4 L, και αποδίδει 492 PS, με τη δύναμη να διοχετεύεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός συστήματος μετάδοσης με 8 σχέσεις, ενώ έχουν τοποθετηθεί ειδικά, νόμιμα ελαστικά για drag racing.

Τα εν λόγω ελαστικά έρχονται σε δύο διαφορετικά μεγέθη, 275, πάνω σε τροχούς 20 ιντσών για την κανονική Scat Pack έκδοση, και 315, πάνω σε τροχούς 18 ιντσών για την επεκταμένη Scat Pack Widebody. Η λειτουργία drag είναι διαθέσιμη και στην ανάρτηση, ενώ, όπως κάθε muscle car, έτσι και αυτό, διαθέτει εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος και μαύρες εξατμίσεις στο πίσω μέρος, και πίσω από τους τροχούς «κρύβονται» κόκκινα Brembo φρένα.

Φυσικά, επιδεικνύοντας τον special edition χαρακτήρα του, το 2023 Dodge Charger Super Bee φέρει Super Bee σήματα και επιγραφές σε πολλά μέρη του αμαξώματος, όπως στη γρίλια και τα μπροστινά καλύμματα πάνω από τους τροχούς, όπως και ένα πολύ ευκρινές γραφικό πάνω στο κάλυμμα του κινητήρα. Στο εσωτερικό, το λογότυπο Super Bee διακρίνεται στις πλάτες των καθισμάτων, ενώ ένα χαρακτηριστικό σήμα υπάρχει και στο κέντρο των πάνελ ελέγχου των οργάνων.

Η Dodge, όπως έκανε και με το Challenger Shakedown, θα κατασκευάσει μόνο 1.000 μονάδες του Charger Super Bee, εκ των οποίων οι 500 θα είναι βασισμένες στο Charger Scat Pack πακέτο, φέροντας B5 Blue χρωματισμό, και οι εναπομείνασες 500 θα φέρουν το Scat Pack Widebody πακέτο και Plum Crazyχρωματισμό. Το κόστος του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αναμένεται όμως να επισημοποιηθεί με την επίσημη κυκλοφορία του το φθινόπωρο.