Επιστροφή στα κέρδη για τη Renault


Έπειτα από δύο χρόνια με οικονομικές ζημιές, η Renault επέστρεψε στην κερδοφορία, βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από αυτή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/2/2022

Όπως έγινε γνωστό, τα καθαρά κέρδη της Renault για το 2021 ήταν κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που ξεπέρασε και τις προβλέψεις των αναλυτών της αγοράς και των ανθρώπων της εταιρείας.

Έπειτα από δύο χρόνια στα οποία η οικονομικοί δείκτες της ήταν αρνητικοί, την περσινή χρονιά ο Όμιλος Renault είχε μερίδιο στα καθαρά κέρδη 888 εκατομμύρια ευρώ, όταν οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 818.700.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, η αναστροφή στο οικονομικό κλίμα οφείλεται στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο «Renaulution» που ανακοινώθηκε πριν από έναν χρόνο, στην οργανωτική αναδιάρθρωση που αυτό προβλέπει και στη δημιουργία και παρουσίαση στην αγορά μοντέλων της τα οποία κατατάσσονται στις πιο κερδοφόρες κατηγορίες οχημάτων.

Ο κ. Luca de Meo, ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας και εμπνευστής τού σχεδίου, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος Renault ξεπέρασε κατά πολύ τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει για το 2021, παρά το πρόβλημα με την έλλειψη ημιαγωγών και την αύξηση των τιμών πρώτων υλών. Η επιτυχία επήλθε από τη στρατηγική να βάλουμε την αξία πάνω από τον όγκο πωλήσεων και από την οικονομική πειθαρχία». 

Το λειτουργικό περιθώριο του Ομίλου διαμορφώθηκε στο 3,6%, ποσοστό το οποίο επίσης είναι μεγαλύτερο από το 2,8% που είχε προβλεφθεί αρχικά. Συγκριτικά, για το 2020 ο αντίστοιχος δείκτης ήταν -0.8%. Για τη φετινή χρονιά, η πρόβλεψη είναι να φτάσει το λειτουργικό περιθώριο στο 4,0% και τουλάχιστον το ένα δισεκατομμύριο ευρώ η ελεύθερη ταμειακή ροή.