Eπιτυχία για το MINI Countryman στο φετινό «Off Road Award»


Το MINI Countryman κατακτά νέα target group και προσελκύει όλο και περισσότερους οπαδούς μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών οχημάτων AWD. Τελευταία απόδειξη είναι τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έφερε στο 2013 "Off Road Award".
  • 18/6/2013

Το MINI Countryman κατακτά νέα target group και προσελκύει όλο και περισσότερους οπαδούς μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών οχημάτων AWD. Τελευταία απόδειξη είναι τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έφερε στο 2013 "Off Road Award".

Η ψηφοφορία αναγνωστών που διοργανώθηκε από το περιοδικό αυτοκινήτου "Off Road" ανέδειξε νικητή το πρώτο MINI με τέσσερις πόρτες, μεγάλη πίσω πόρτα και προαιρετικό σύστημα all-wheel drive ALL4. Το MINI Countryman κατατάχθηκε δεύτερο στην κατηγορία subcompact SUV.

Το αποτέλεσμα αυτό αντανακλά για μία ακόμα φορά την τεράστια και ραγδαία επιτυχία της Βρετανικής premium μάρκας, καθώς προωθείται σε μία νέα κατηγορία κάνοντας άνοιγμα στα μοντέλα AWD. Οι αναγνώστες του "Off Road" έχουν ήδη αναγνωρίσει το γεγονός ότι η διάσημη οδηγική απόλαυση με ένα MINI Countryman δεν περιορίζεται στην πόλη, ούτε σε ασφάλτινες διαδρομές. Η θετική ψήφος τους καταδεικνύει τουλάχιστον την εκτίμησή τους στην τεχνολογία κίνησης και ανάρτησης του MINI Countryman. Ισχυροί και εξαιρετικά αποδοτικοί κινητήρες, ακριβές σύστημα διεύθυνσης και ειδικές ρυθμίσεις ανάρτησης εγγυώνται απαράμιλλη ευελιξία.

Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης (AWD) εξελίχθηκε για το ΜΙΝΙ και χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικό κεντρικό διαφορικό για την ομαλή κατανομή κινητήριας ισχύος  μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ενσωματώνεται απευθείας στη μονάδα ελέγχου του Dynamic Stability Control (DSC), επιτρέποντας ταχεία και ακριβή αλλαγή στη μεταφορά ροπής του ALL4. Αυτό διευκολύνει την εκκίνηση στο χιόνι ή σε χαλαρά εδάφη (άμμος) και βελτιώνει την επιτάχυνση σε ολισθηρές επιφάνειες ενώ αυξάνει τη σπορ οδηγική απόλαυση στις στροφές.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα του MINI Countryman φαίνεται και από την επιτυχία του στην αγορά, αφού μόνο το 2012 οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 102.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο. Πράγματι το επιτυχημένο λανσάρισμα του 3-θυρου MINI Paceman φέτος το Μάρτιο έδωσε πρόσθετη ώθηση στα AWD μοντέλα της  μάρκας. Το Sports Activity Coupé διατίθεται επίσης με ALL4 προαιρετικά. Όταν τα MINI Cooper Countryman ALL4 και MINI Cooper Paceman ALL4 κυκλοφορήσουν φέτος τον Ιούλιο, θα διατίθενται δύο βενζινοκινητήρες και δύο κινητήρες diesel για κάθε μοντέλο σε συνδυασμό με AWD και εύρος ισχύος από 82 kW/112 bhp έως 135 kW/184 bhp.

Επίσης υπάρχουν δύο πολύ σπορ μοντέλα, τα MINI John Cooper Works Countryman και MINI John Cooper Works Paceman, το καθένα από τα οποία μεταφέρει την ισχύ του κινητήρα των 160 kW/218 bhp σε όλους τους τροχούς στάνταρ. Τα AWD μοντέλα MINI διατίθενται επίσης στάνταρ με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προαιρετικά με 6-τάχυτο αυτόματο.

Η διάκριση "Off Road Award" που απονέμεται κάθε χρόνο από το 1982 είναι από τα πιο παραδοσιακά βραβεία στο χώρο του αυτοκινήτου. Φέτος, υπήρχαν συνολικά 128 υποψήφια μοντέλα σε 13 κατηγορίες.