Επτά δεκαετίες Bentley Design Center με αναδρομή στο παρελθόν


Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου κέντρου σχεδιασμού της Bentley, στο Crewe της Αγγλίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 26/9/2021

Τριάντα χρόνια έπρεπε να περάσουν από την ίδρυση της Bentley για να εγκαθιδρυθεί ένα design center για την μάρκα, κι αυτό έγινε ακριβώς πριν 70 χρόνια, το 1951.

Η εταιρεία τιμά την ιστορία του σχεδιαστικού κέντρου της, ενθυμούμενη μερικά από τα πιο ιστορικά σχέδια που έχουν βγει ποτέ από εκεί.

Ο ρόλος του design center σε μία εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων είναι να προτείνει ιδέες στους μηχανικούς, που θα μπορούσαν τελικά να καταλήξουν στις αντιπροσωπείες και στον δρόμο.

Η ιδέα περνούσε μετά σε φυσικό, τρισδιάστατο μοντέλο, που πλέον κατασκευάζεται από πυλό κι όχι κερί (όπως συνηθιζόταν), για να οπτικοποιηθεί το σχέδιο.

Το design center της Bentley ιδρύθηκε υπό την επίβλεψη του John Blatchley, που με την ομάδα του ήταν υπεύθυνοι για την δημιουργία και της 'Blue Train' Bentley, μεταξύ άλλων.

Στη σύγχρονη εποχή, το σχεδιαστικό κέντρο, που σύντομα θα εδράζεται στο Pyms Lane της Αγγλίας, έχει στόχο να οραματιστεί και σχεδιάσει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Bentley, με τον Andreas Mindt να είναι πλέον ο επικεφαλής αυτού του τομέα.