Έρευνα: 1 στους 3 δεν θα αγόραζε ποτέ μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που έμπαινε σκύλος


Η ίδια έρευνα αναφέρει πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων δεν «τρελαίνονται» στην ιδέα του ταξιδιού με τον τετράποδο φίλο τους συνεπιβάτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUTO TRADER
  • 3/3/2023

Η μεταφορά ενός σκύλου με το αυτοκίνητο είναι σίγουρα πρακτική, όμως έρχεται με τα μειονεκτήματά της. Οι τρίχες απλώνονται παντού και οι δυσάρεστες οσμές δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους στις υφασμάτινες επιφάνειες του αυτοκινήτου.

Σίγουρα είναι όμορφο να μοιράζεται κανείς τα ταξίδια με το αγαπημένο του κατοικίδιο, όμως ποια είναι η πλευρά που υπερτερεί; Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων στην έρευνα που έκανε η Auto Trader, εταιρεία αγοραπωλησιών νέων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, απάντησε ότι δεν προτιμά να μετακινείται με έναν σκύλο στο ίδιο όχημα, ακριβώς για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Πρόκειται για 1.150 συμμετέχοντες, που δεν είναι ιδιοκτήτες σκύλου, οι οποίοι απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων και τα ευρήματα που προέκυψαν είναι μικτά.

Συγκεκριμένα, το 80% των συμμετεχόντων απάντησε ότι δεν... τρελαίνονται με την οσμή των σκύλων ή τις τρίχες μέσα στο αυτοκίνητο, και αυτά τους προκαλούν αποστροφή. Στο ίδιο μήκος κύματος, το 30% δε θα ήθελε ποτέ να συνυπάρξει στο ίδιο αυτοκίνητο με σκύλο, ενώ το 30% αυτών προτιμά να χρησιμοποιήσει ταξί και το 19% να κάνει ωτοστόπ!

Η χρήση ενός οχήματος από κατοικίδιο, φαίνεται να επηρεάζει και την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Βέβαια, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα μωρά είναι λιγότερο «αντιπαθητικά», σε σχέση με τους σκύλους, όσον αφορά την αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος.

Το 44% απάντησε ότι μάλλον δε θα προτιμούσε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο του οποίου ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε σκύλο, σε σύγκριση με το 13%, που θα απωθούνταν από το να αγοράσει αυτοκίνητο οικογένειας με βρέφη ή παιδιά. Πάντως, το 30% των ερωτηθέντων σίγουρα δε θα αγόραζε ποτέ αυτοκίνητο στο οποίο έμπαινε παλαιότερα σκύλος.

Η Erin Baker, συντάκτρια του Auto Trader, τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι, παρόλο που, οι τετράποδοι φίλοι μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση στην καθαριότητα και την εμφάνιση του αυτοκινήτου μας. Ένα όχημα με εμφανή σημάδια χρήσης από σκύλους, όχι μόνο απωθεί τους εν δυνάμει αγοραστές, όταν αποφασίσουμε να το πουλήσουμε, αλλά και μπορεί να κάνει τους άλλους να μη θέλουν να ταξιδέψουν μαζί σας.

«Οι ερευνητές μας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μεγαλύτερες ράτσες σκύλων όπως οι μολοσσοί, τα retriever, και τα labrador, είναι μερικοί από τους καλύτερους σκύλους για το αυτοκίνητο όσον αφορά τη συμπεριφορά, όμως τα μεγάλα σκυλιά μπορούν επίσης να είναι και τα πιο απωθητικά για τους επιβάτες του αυτοκινητού σας, αφού μαδάνε, και κάνουν το αυτοκίνητό σας να μυρίζει. Το συχνό καθάρισμα και ο βιολογικός καθαρισμός, θα βοηθήσουν στην πώληση του αυτοκινήτου σας στο μέλλον.»