Έρευνα: Αυτό είναι το πρώτο τηλέφωνο που κάνει ένας οδηγός μετά από τροχαίο


Η έρευνα της IAM RoadSmart αποκαλύπτει ποιος είναι ο πρώτος φορέας ή πρόσωπο που καλούν οι οδηγοί μετά από ένα μικροατύχημα. Και όχι, δεν είναι η αστυνομία.  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NEWSPRESS, ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/9/2022

Η IAM RoadSmart, φιλανθρωπική οργάνωση που δρα για την ασφάλεια στους δρόμους του Ην. Βασιλείου, αποκάλυψε τα ευρήματά της αναφορικά με τις τηλεφωνικές επιλογές που κάνουν οι Βρετανοί οδηγοί όταν εμπλέκονται σε μικροατυχήματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι οδηγοί δεν καλούν την οικογένειά τους, κάποιο φιλικό πρόσωπο ή ακόμα και την αστυνομία. 1.004 Βρετανοί οδηγοί ρωτήθηκαν ποια είναι η πρώτη τους επιλογή μετά από ένα ασήμαντο ατύχημα στο δρόμο, με το 36% να απαντά ότι η πρώτη τους κλήση θα ήταν προς την ασφαλιστική τους εταιρεία.

Το 30% θα καλούσε ένα μέλος της οικογένειάς του, ενώ το 28% θα κατέφευγε στην αστυνομία, με το 9% να επιλέγει ένα φιλικό πρόσωπο.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το 33% των ερωτηθέντων, θα ήταν ο τελευταίος φορέας/πρόσωπο που θα καλούσαν, στην περίπτωση ενός μικροατυχήματος, ενώ το 28% απάντησε αντιθέτως, λέγοντας ότι θα ήταν οι πρώτοι που θα καλούσαν.

Επίσης ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 36% θα προσπαθούσε να αποσπάσει μία ομολογία από τον άλλο εμπλεκόμενο του ατυχήματος.

Ο Neil Greig, Διευθυντής Πολιτικής και Έρευνας στο IAM RoadSmart, είπε: «Μετά από ένα ατύχημα στον δρόμο, είναι δύσκολο να παραμείνει κανείς ψύχραιμος και να σκεφτεί τον πιο λογικό τρόπο δράσης. Το να καλέσει κανείς την ασφαλιστική του εταιρεία είναι το σωστό, όμως είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η φύση της κατάστασης θα καθορίσει επίσης το ποιον θα καλέσουμε.

«Για παράδειγμα, θα συμβουλεύαμε να καλέσει κανείς την αστυνομία μόνο εάν κάποιος έχει χτυπήσει, κάποιο ατύχημα έχει διαπραχθεί, ή αν βρίσκεται σε αυτοκινητόδρομο ή δρόμο διπλής κατεύθυνσης, και δεν έχει άλλο τρόπο να λάβει βοήθεια.

«Παρομοίως, αν τα φανάρια του οχήματός σας έχουν υποστεί βλάβη και βρίσκεστε σε δρόμο με κακό φωτισμό, είναι σημαντικό να μη συνεχίσετε τη διαδρομή σας και να καλέσετε την οδική βοήθεια, ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας, ή φίλο σας.»