Έρευνα: Η κατανάλωση καυσίμου το βασικό κριτήριο αγοράς αυτοκινήτου


Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση καυσίμου αποτελεί το βασικό κριτήριο αγοράς ενός νέου αυτοκινήτου.

  • 9/3/2021

Μπορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τα οκτακύλινδρα μπλοκ και τα θεόρατα pickup trucks να ζουν και να βασιλεύουν, ωστόσο, δεν θα ήταν παράλογο να ισχυριστεί κανείς ότι η αυτοκινητική γη της επαγγελίας ζει τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας.

Δεν είναι μόνο το σαρωτικό ξέσπασμα της ηλεκτροκίνησης το οποίο αργά ή γρήγορα πρόκειται να παρασύρει οτιδήποτε βρεθεί στο πέρασμά της, αλλά και η διαφαινόμενη αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών ακόμα και σε μια αγορά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αμερικανικής.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από την Statista Global Customer Survey αποκαλύπτει ότι το 66% των υποψήφιων αγοραστών ενός αυτοκινήτου θέτει ως προτεραιότητα την οικονομία καυσίμου.

Σε μια χώρα, όπου η τιμή της βενζίνης διατηρείται σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα, η κατανάλωση καυσίμου είναι εκείνη που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την τελική επιλογή ενός υποψήφιου αγοραστή, επισκιάζοντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τοποθετείται η ασφάλεια (64%) και στην τρίτη θέση η τιμή (54%). Αν στην εξίσωση τοποθετήσει κανείς και τη σαφή τάση των αγοραστών να κοιτούν το όχι και τόσο μακρινό μέλλον και την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης, τότε μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της κοσμοϊστορικής αλλαγής που βρίσκεται σε εξέλιξη, απειλώντας με πλήρη ανατροπή των ισορροπιών στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.