Έρευνα: Ποιος κατασκευαστής έχει τους πιο αγενείς οδηγούς;


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στις ΗΠΑ, οι ιδιοκτήτες Subaru WRX είναι οι ταχύτεροι, ενώ αυτοί με BMW αποδεικνύονται οι αγενέστεροι στη συμπεριφορά τους στον δρόμο. 

  • ΠΗΓΗ: INSURIFY.COM
  • 29/10/2020

Η ταύτιση οδηγού με το αυτοκίνητό του είναι δεδομένη και πολλά έχουν ειπωθεί και αναλυθεί για τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπου και οχήματος. Αυτή είναι τέτοια που το τετράτροχο –και η γενικότερη εικόνα αυτού– είναι σε θέση να επηρεάσει τη συμπεριφορά του ανθρώπου όταν αυτός βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του.

Βάσει έρευνας που πραγματοποίησε η «Insurify», μια αμερικανική ψηφιακή πλατφόρμα ασφαλίσεων αυτοκινήτου, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ταχύτεροι οδηγοί είναι αυτοί των Subaru WRX. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι θετικό, καθώς οι συγκεκριμένοι είχαν τις περισσότερες κλήσεις της τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα ή άλλες παραβάσεις του ΚΟΚ. Στη δεύτερη θέση της αντίστοιχης λίστας ήταν οι οδηγοί Volkswagen Golf GTI και στην τρίτη αυτοί με Subaru Impreza. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε την ανάλογη κατάταξη της πρώτης δεκάδας, καθώς και το ποσοστό καθενός.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα για το ποιοι οδηγοί και με πιο αυτοκίνητο είχαν τη χειρότερη συμπεριφορά στον δρόμο, στις δύο πρώτες θέσεις κατεγράφησαν αυτοί με κάποιο μοντέλο της BMW. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση ήταν οι οδηγοί BMW Σειράς 4 και στη δεύτερη αυτοί με BMW Σειρά 7. Στην συγκεκριμένη κατάταξη συμπεριλαμβάνονται και οι οδηγοί Subaru WRX, οι οποίοι είναι στην τέταρτη θέση. Ακολουθεί η λίστα με τα αυτοκίνητα που έχουν τους πιο αγενείς οδηγούς στον δρόμο, βάσει των ευρημάτων στην έρευνα της «Insurify» για τις ΗΠΑ.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα για το ποιοι γίνονται αιτία να προκληθεί συχνότερα ατύχημα στον δρόμο στις ΗΠΑ, η έρευνα έδειξε ότι οι οδηγοί Infiniti Q50 είναι αυτοί που έχουν το αρνητικό ρεκόρ (26,25% επί του δείγματος). Ακολουθούν αυτοί με Subaru Crosstrek (όπως ονομάζεται το XV στην αμερικανική αγορά) και στην τρίτη θέση αυτοί με Subaru WRX. Βάσει των στοιχείων της έρευνας, τα λιγότερα ατυχήματα προκαλούν οι οδηγοί Hyundai Veloster. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε την αντίστοιχη κατάταξη και το ποσοστό πρόκλησης ατυχημάτων ανά συνδυασμό οχήματος-οδηγού (σημ.: η κατάταξη είναι από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο ποσοστό).