"Ρομποτικό" εργοστάσιο παράγει ένα αυτοκίνητο ανά 50 δευτερόλεπτα! (βίντεο)


Η γραμμή παραγωγής του Changan είναι από τις πιο σύγχρονες που μπορεί να βρει κανείς ανά τον πλανήτη. Το ποσοστό αυτονομίας της αγγίζει το 90% ενώ η ταχύτητα ολοκλήρωσης των νέων μοντέλων είναι εντυπωσιακή.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 14/10/2020

Η κατασκευή 600 οχημάτων ημερησίως αντιστοιχεί σε ένα αυτοκίνητο κάθε 50 δευτερόλεπτα! Και το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι δεν μιλάμε για τριτοκοσμικά μοντέλα, που διαθέτουν μόνο ένα τιμόνι και τέσσερις ρόδες, αλλά για σύγχρονα αυτοκίνητα, με τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά και ό,τι άλλο περιμένει κανείς να δει επάνω τους.

Τον προηγούμενο χρόνο, μόνο στην Κινέζικη αγορά πωλήθηκαν 25 εκ. οχήματα (ενδεικτικά, στις ΗΠΑ πωλήθηκαν 17 εκ. οχήματα). Το νούμερο αυτό είναι ιδιαίτερα μεγάλο και σε ένα βαθμό ευθύνεται για εργοστάσια σαν και αυτό.

Μία τόσο μεγάλη ζήτηση απαιτεί από την παραγωγή να προσαρμοστεί αντίστοιχα. Και για να ανεβάσει κανείς τους ρυθμούς θα πρέπει να στραφεί στην τεχνολογία.

Μόλις το 10% των συνολικών εργασιών πραγματοποιείται από ανθρώπους. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται αυτοματοποιημένα από μηχανές. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο που ακολουθεί, η έλλειψη ανθρώπων κάνει το όλο μέρος αρκετά απόκοσμο.

Σαν ένα σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπου ένας τεράστιος αριθμός μηχανών λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς σταματημό. Το όλο σκηνικό απέχει έτη φωτός από εκείνη την πρώτη γραμμή παραγωγής του Henry Ford και ουσιαστικά δείχνει το μέλλον.

Σε κάνει μάλιστα να αναρωτιέσαι αν και πότε θα υπάρξει εκείνη η στιγμή όπου οι μηχανές θα πάρουν τελείως τη θέση του ανθρώπου, λειτουργώντας ολόκληρα εργοστάσια μόνο με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα τεχνολογίες της F1 που πέρασαν στα αυτοκίνητα παραγωγής