Έρχεται έκδοση Quadrifoglio Verde για την Alfa Romeo Tonale;


Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από την επίσημη παρουσίαση της Alfa Romeo Tonale και ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται φήμες (προς το παρόν) για τη δημιουργία τόσο της σπορ έκδοσης Quadrifoglio όσο και μιας αμιγώς ηλεκτρικής, τα προσεχή χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/2/2022

Η Tonale μάλλον δημιούργησε κάποιον μύθο της πριν καν εμφανιστεί ακόμα και ως πρωτότυπο κατά τη διαδικασία εξέλιξής της. Ο διακαής πόθος τόσο των απανταχού «Alfisti» όσο και όσων θαυμάζουν την ιταλική φίρμα, για ένα νέο μοντέλο το οποίο θα μεταφέρει την πραγματική φήμη τής εταιρείας στην εποχή μας παρήγαγε μεγάλες προσδοκίες.

Η επίσημη παρουσίαση του καινούργιου crossover/SUV μοντέλου τής Alfa Romeo έβαλε τέλος στην αναμονή και τώρα αρχίζει μια διαφορετική πορεία η οποία θα βασίζεται στην πραγματικότητα. Η εμπορική πορεία της Tonale θα βασιστεί σε ουσιαστικό βαθμό σε αυτά που δύναται να προσφέρει και όχι μόνο στο παρελθόν της εταιρείας.

Ωστόσο, χάρη σε αυτό, έχει τη δυνατότητα να διατηρεί «κρυφούς άσσους» με έναν να ακούσει στο όνομα Quadrifoglio Verde. Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Daniel Tiago Guzzafame, Υπεύθυνος Προϊόντων της ιταλικής εταιρείας, στον αυστραλιανό Τύπο άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν τόσο μια πιο ισχυρή έκδοση του νέου μοντέλου όσο και μια αμιγώς ηλεκτρική.

Όπως είπε ο κ. Guzzafame «Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για εναλλακτικές εκδόσεις, τόσο με θερμικό κινητήρα (σημ.: βενζινοκινητήρα, δηλαδή), όσο και σε ό,τι αφορά στον εξηλεκτρισμένο “κόσμο”». Ωστόσο, επέστησε την προσοχή ότι η έκδοση Quadrifoglio Verde θα δημιουργηθεί μόνο εφόσον εξασφαλιστεί το γεγονός ότι το καινούργιο μοντέλο θα είναι θέση να παρέχει πραγματικά τις σπορ επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά οι οποίες θα αξίζουν να φέρει το θρυλικό σήμα του τετράφυλλου τριφυλλιού.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Η Quadrifoglio είναι ένα είδος μάρκας εντός της εταιρείας, μια “ομπρέλα” υπό την οποία εντάσσονται όλα τα προγράμματα εξέλιξης των σπορ εκδόσεών μας. Κάθε μοντέλο μας μπορεί να φέρει το λογότυπο ή όχι αναλόγως της δυνατότητας που έχουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία στην οποία αυτό ανήκει».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Tonale, o κ. Guzzafame δήλωσε γενικόλογα: «Ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε είναι αυτός που έχουμε πει ήδη. Το μέλλον της Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρικό». Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της εταιρείας θα παρουσιαστεί το 2024 αλλά δεν θα είναι η αντίστοιχη εκδοχή της Tonale και ότι από το 2027 και έπειτα όλα τα καινούργια οχήματά της θα είναι αποκλειστικά αυτής της τεχνολογίας.