Έρχεται η πιο καυτή Toyota Corolla όλων των εποχών


Με τους 260 ίππους του τρικύλινδρου κινητήρα 1,6 λίτρων και τα διακριτικά GR, η Toyota Corolla ετοιμάζεται διεκδικήσει τον θρόνο της κατηγορίας των καυτών μικρομεσαίων hatchbacks.

  • 4/5/2020

Κάτι έχει αλλάξει στο βασίλειο της Toyota και αυτό πλέον είναι πλέον αντιληπτό σε όλες τις υλοποιήσεις της ιαπωνικής φίρμας. Το περιβόητο GR Yaris των 261 ίππων είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα όχι όμως και το μοναδικό, μιας και το δείγμα γραφής του «μικρού» Toyota πρόκειται να ακολουθήσει και η Corolla.

Η GR Corolla θα εξοπλιστεί με τον γνώριμο πλέον τρικύλινδρο turbo κινητήρα του 1,6 λίτρου, ο οποίος θα διατηρήσει την απόδοσή του στα επίπεδα των 260 ίππων. Απουσία τετρακίνησης, οι Ιάπωνες πρόκειται να επιστρατεύσουν ένα διαφορικό περιοριορισμένης ολίσθησης το οποίο και θα αναλάβει το δύσκολο έργο της μεταφοράς των260 ίππων στην άσφαλτο.

Το σύστημα μετάδοσης θα συμπληρώνει ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, καθώς για την ώρα τουλάχιστον δεν προβλέπεται η ενσωμάτωση κάποιας διπλοσύμπλεκτης μονάδας στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Οι αναβαθμίσεις δεν αφορούν φυσικά μόνο στον κινητήρα ή το σύστημα μετάδοσης, αλλά θα επεκτείνονται και στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη, με την ανάρτηση και το σύστημα πέδησης να θεωρούνται για ευνόητους λόγους τα πλέον σημαντικά.

Κατά τα λοιπά, είναι πολύ πιθανόν η πρεμιέρα της GR Corolla να συμπέσει χρονικά με την αλλαγή στο σχεδιαστικό προφίλ του ιαπωνικού hatchback, η ανανεωμένη εκδοχή του οποίου δείχνει σαφώς πιο δυναμική και ελκυστική.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την κορυφαία έκδοση της Toyota Corolla να περνά στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο οι Ιάπωνες να μεταθέσουν χρονικά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού και των αρρυθμιών που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.    

Διαβάστε επίσης:

MEGA TEST: H νέα Toyota Corolla απέναντι σε πέντε μικρομεσαία hatchbacks

Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της Toyota Corolla