Έρχεται συρρίκνωση της γκάμας της AMG;


Ο CEO της AMG θέλει η γκάμα μοντέλων της εταιρείας να μειωθεί, με τα κορυφαία οχήματα του brand να παραμένουν ζωντανά προς το πάρον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/9/2021

Συγκεκριμένα, ο Philipp Schiemer, που πρόσφατα ανέλαβε τα ηνία της AMG, μίλησε σε μέσα που παρέστησαν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, και έδωσε το στίγμα για τη συρρίκνωση της γκάμας της εταιρείας της Mercedes, με τα υψηλού επιπέδου, υψηλών επιδόσεων μοντέλα να διασώζονται.

Κι ενώ παραδέχτηκε πως ο προκάτοχός του, Tobias Moers, έκανε «φανταστική δουλειά στο να φέρει την AMG σε τρομερή θέση στην αγορά», εκείνος θέλει να «μειωθεί κάπως» η έκταση που έχει η εταιρεία με τα αυτοκίνητα που παράγει.

Σύμφωνα με το Motor1.com, αυτή η μείωση στην παραγωγή θα φέρει πόρους στην AMG για να δουλέψει πάνω στην εξέλιξη και κατασκευή μίας ειδικής πλατφόρμας για τα επικείμενα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Έτσι, οι μηχανικοί της εταιρείας θα μπορέσουν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις τεχνολογίες που θα εφαρμόζονται και στον σχεδιασμό των νέων μοντέλων, παίρνοντας απόσταση από τη μητρική Mercedes-Benz σε αυτό το επίπεδο.