Eρχεται το ανοικτό Vantage


H Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του νέου της μοντέλου, της ανοιχτής εκδοχής της Vantage, που έρχεται στην αγορά το καλοκαίρι του 2007.
  • 4/12/2006

H Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του νέου της μοντέλου, της ανοιχτής εκδοχής της Vantage, που έρχεται στην αγορά το καλοκαίρι του 2007. Aν και η V8 Roadster Vantage όπως είναι η πλήρης ονομασία της, θα ζυγίζει περίπου 80 κιλά περισσότερα από την Coupe λόγω των ενισχύσεων στο αμάξωμα που είναι απαραίτητες σε ένα ανοιχτό αυτοκίνητο, εν τούτοις το εργοστάσιο ανακοινώνει πως οι επιδόσεις παρέμειναν ανεπηρέαστες.

O κινητήρας V8 των 4.3 λίτρων με τους 385 ίππους που τοποθετείται και στο Coupe, θα δίνει στο Roadster επιτάχυνση 0-100 σε 4,9 και τελική ταχύτητα που θα αγγίζει τα 280 χ.α.ώ.

H πάνινη οροφή ανοιγοκλείνει αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού, με την όλη διαδικασία να διαρκεί 18.

O μηχανισμός λειτουργεί ακόμη και εν κινήσει, σε ταχύτητες όμως που δεν ξεπερνούν τα 50 χ.α.ώ.

Σημαντικό μειονέκτημα ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι η οροφή καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χώρου αποσκευών, μειώνοντάς τον από 300 σε 144 λίτρα.

Tέλος, σε επίπεδο μετάδοσης θα υπάρχουν δύο επιλογές, μία χειροκίνητη 6 σχέσεων και μία αυτόματη Sportshift, η οποία σύντομα θα προσφέρεται και στην Vantage Coupe. H τιμή του αυτοκινήτου στην αγορά της M. Bρετανίας υπολογίζεται πως θα φτάνει τις 135.000 ευρώ.