Έρχεται το νέο Kia Sportage!


Ένα από τα δημοφιλέστερα SUV και της ελληνικής αγοράς, το KIA Sportage, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: kolesa.ru
  • 25/1/2021

Το Kia Sportage είναι ένα από τα πιο γνωστά SUV της αγοράς. Αρχικά είχε κάνει την εμφάνισή του ως ένα 4x4 με κλασική συνταγή τετρακίνησης με «κοντό», μεγάλους χώρους και κινητήρες που δεν τους έλεγες και τους πιο οικονομικούς.

Από την δεκαετία του 1990 έχει περάσει πολύς καιρός και πλέον η Kia έχει δημιουργήσει ένα επίπεδο που προσεγγίζει τα όρια του premium. Αυτή η λογική θα περάσει και στο νέο Sportage, του οποίου τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την άνοιξη και το εμπορικό λανσάρισμα από το φθινόπωρο.

Στην οθόνη σας βλέπετε δύο καλές υποθέσεις για την σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Sportage. Οι ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες βασίζονται σε όσα έχουν δείξει κάποιες κατασκοπευτικές και όπως είναι λογικό το ενδιαφέρον εστιάζεται στην μάσκα. Ακόμη και αν αυτή διαφέρει λίγο από το rendering θα έχει μια μεγάλη εισαγωγή με τους προβολείς στα άκρα και το χαρακτηριστικό LED σε σχήμα μπούμερανγκ.

Σχετικά με το πίσω μέρος αυτό μας παραπέμπει στο αντίστοιχο του Stonic, αν και τελικά μπορεί και να δούμε και μία διαφορετική εκδοχή. Όσον αφορά στο εσωτερικό είναι πολύ πιθανό η Kia να ακολουθήσει μια εντελώς νέα ριζοσπαστική διάταξη.  

 Όπως είναι αναμενόμενο το μηχανολογικό DNA του νέου Sportage θα είναι κοινό με του νέου Hyundai Tucson. Έτσι, θα δούμε ήπια υβριδικές εκδόσεις με 150 και 180 άλογα από έναν turbo βενζίνης στα 1.600 cc.

Θα υπάρχει και diesel με 136 PS, ενώ ανάλογα με την έκδοση θα προσφέρεται μηχανικό κιβώτιο με 6 σχέσεις ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7, με κίνηση μπροστά ή στους τέσσερις τροχούς. Η κορυφαία έκδοση θα είναι η φουλ υβριδική με 230 PS, ενώ από τα τέλη του έτους θα δούμε και μια plug-in υβριδική.