Έρχεται το τέλος της κυριαρχίας των SUV;


Αν και είναι μάλλον νωρίς ακόμα κάποιοι, όπως ο πρόεδρος της VW Αμερικής, ήδη βλέπουν ότι η επόμενη μόδα στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα αργήσει να έρθει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/11/2019

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η κυριαρχία των SUV τα τελευταία χρόνια όχι μόνο άλλαξε την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά δείχνει και ακλόνητη για τα χρόνια που θα έρθουν. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπήρξαν και στο παρελθόν τάσεις και μόδες που έδειχναν ανίκητες (όπως για παράδειγμα τα πολυμορφικά έναντι των station wagon), οι οποίες όμως και αυτές ξεπεράστηκαν.

Ο πρόεδρος της VW στις ΗΠΑ, Scott Keogh πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει μία επανάσταση εναντίον των SUV που θα τα οδηγήσει στην αποκαθήλωση από την σημερινή κυριαρχία τους. Την δήλωση την έκανε στο περιθώριο της έκθεσης του Los Angeles σημειώνοντας παράλληλα ότι ήδη η VW ετοιμάζει τα χαρτιά της για την επόμενη ημέρα. 

Η αλήθεια είναι ότι η VW αναζητά πολλές εναλλακτικές οδούς για το μέλλον, μέσω της δικής της "υπομάρκας" ηλεκτρικών I.D., είτε με το I.D. Buzz, είτε με το I.D. Buggy είτε με το I.D. Vizzion Space. H  γερμανική εταιρία αναζητά νέες μορφές έκφρασης και προσέγγισης του κοινού, το οποίο κάποια στιγμή στο μέλλον θα βαρεθεί τα SUV και θα οδηγηθεί σε νέες επιλογές.

Το πότε θα γίνει αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει με ακρίβεια, ιδίως αυτή την εποχή που η αγορά έχει πλημμυρίσει με SUV και όλες οι εταιρίες σπεύδουν να φτιάξουν νέα μοντέλα σε οποιαδήποτε κατηγορία έχουν ή δεν έχουν παρουσία. Ποιό θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο βήμα; Κανείς δεν ξέρει. Το σίγουρο όμως είναι ότι αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, οι μόδες έρχονταν και παρέρχονταν.