Έρχεται το V12 hypercar της Zenvo με 1800 PS


Η Zenvo επιβεβαίωσε πως ετοιμάζει νέο hypercar, με κινητήρα V12 και ιπποδύναμη που θα φτάνει ως τα 1800 PS.

  • 28/8/2022

Η δανέζικη εταιρεία Zenvo ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα.

Μετά την TSR-S, που παρουσίασε για πρώτη φορά στο πλάισιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018, προχωρά στο επόμενο στάδιο, με το πρώτο της hypercar.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Jens Sverdrup, επιβεβαίωσε στο Top Gear πως το νέο hypercar έχει ήδη παρουσιαστεί ως πρωτότυπο σε ορισμένους πιθανούς αγοραστές, πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια που θα γίνουν μέσα στο 2023.

Στα τεχνικά, ο Sverdrup αποκάλυψε πως το hypercar θα διαθέτει σασί από ανθρακόνημα, μαζί με νέο κιβώτιο ταχυτήτων και δύο ηλεκτρικά turbo που θα συνδέονται με τον V12, για να φτάσει η συνολική απόδοση στα 1200 PS, ενώ στόχος είναι τα 1800 PS, με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα.

Ναι, καλά διαβάσατε: η Zenvo θέλει να κάνει το hypercar της υβριδικό, ή τουλάχιστον μία από τις εκδόσεις του, με τον ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον εμπρός άξονα για να υπάρχει τετρακίνηση.

Η έτερη έκδοση θα είναι πιο εστιασμένη για χρήση στην πίστα (αν και θα είναι νόμιμο να οδηγηθεί και σε δημόσιους δρόμους), και θα εξοπλίζεται με αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα για να παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη.