Έρχεται του χρόνου η νέα Lotus!


H βρετανική εταιρία σχεδιάζει ένα δυναμικό come back και στην επόμενη πενταετία έχει ως στόχο να ανανεώσει όλη την γκάμα της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/3/2019

Η αρχή θα γίνει από του χρόνου όταν η Lotus θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο σπορ μοντέλο που πλαισιώσει τις επίσης νέες Elise, Exige και Evora. H ώθηση και η οικονομική ενίσχυση για την πλήρη αντικατάσταση και προσθήκη νέων μοντέλων έρχεται από την ιδιοκτήτρια κινεζική εταιρία Geely, στην οποία ανήκει και η Volvo.

Το πρώτο και νέο μοντέλο που θα δούμε θα βασίζεται μια ριζικά αναβαθμισμένη αρχιτεκτονική της Lotus πάνω στην οποία θα βασιστούν και οι επερχόμενες Elise, Exige και Evora. Η Lotus κάνει λόγο για ένα πιο πρακτικό σπορ μοντέλο (ίσως να είναι και το πολυαναμενόμενο SUV) για καθημερινή χρήση, ενώ λογικά θα ακολουθήσει την οδό της υβριδοποίησης η οποία μακροπρόθεσμα θα επεκταθεί σε όλη την γκάμα της εταιρίας.

Η Geely θα επενδύσει μεγάλα κεφάλαια στην Lotus η οποία προμηθεύεται για την ώρα κινητήρες από την Toyota. Κάτι που μπορεί να αλλάξει στο μέλλον μιας και η Volvo έχει έτοιμα μοτέρ με υβριδική τεχνολογία. Όπως θα έχει και ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης που αν χρειαστεί θα μπορεί να παραχωρήσει στην βρετανική εταιρία π.χ. στην περίπτωση παραγωγής ενός crossover μηδενικής εκπομπής ρύπων.