Έρχονται αμιγώς ηλεκτρικά SUV από τη Nissan!


Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τμηματος «zero-emmision» της Nissan, η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Juke και X-Trail.

  • 21/6/2016

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τμηματος «zero-emmision» της Nissan, η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Juke και X-Trail, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε και ένα ηλεκτρικό όχημα μικρότερο από το Leaf.
 
Η «ηλεκτροποίηση» της γκάμας της Nissan είναι απλώς «θέμα χρόνου» καθώς φαίνεται για την ιαπωνική εταιρία. Όλα αυτά σύμφωνα με τις δηλώσει στο ξένο τύπο του επικεφαλής του τμήματος «zero-emission» της Nissan, Gareth Dunsmore.

Ο Dunsmore δήλωσε ότι η εταιρία είναι εντελώς ανοιχτή στο ενδεχόμενο να συνδυάσει τα crossover της με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα. Καθώς τα υπάρχοντα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan είναι κατασκευασμένα σε ειδική πλατφόρμα, το επόμενο βήμα της εταιρίας είναι να κατασκευάσει μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα που θα είναι συμβατή με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα.

«Είμαστε πρωτοπόροι στα crossover και ηγούμαστε με το Leaf και θα συνδυάσουμε αυτά τα δύο στο μέλλον», δήλωσε ο Dunsmore.

Η πορεία της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα δεν θα σταματήσει στα SUV, καθώς η εταιρία σκέφτεται να δημιουργήσει και ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα: «Έχουμε ένα εύρος δυνατοτήτων. Κάποιοι θέλουν πιο compact οχήματα και θα το δούμε και αυτό».

Περισσότερες πληροφορίες για την νέα οικογένεια «zero-emission» της Nissan δεν υπάρχουν αλλά το νέο Juke είναι προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2017. Εκτός από τους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες του μικρού crossover, στο επόμενο Juke θα υπάρχει και έκδοση plug-in hybrid και φυσικά στην κορυφή της γκάμας θα παραμείνει ο 1.6 turbo που το πιθανότερο είναι ότι θα τον «δανειστεί» από το Renault Clio RS 220 και το πιθανότερο είναι ότι αυτή η έκδοση θα συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων.

Το X-Trail (ή Rogue στις ΗΠΑ) βρίσκεται ήδη στην τρίτη γενιά του από το 2013. Βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα CMF της Renault-Nissan και εκτός από τους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης στην Ιαπωνία διατίθεται ήδη μία έκδοση plug-in hybrid.