Εσείς πόσα θα δίνατε για ένα γνήσιο κράνος του Ayrton Senna;


Aπό τα διάφορα αντικείμενα που βγαίνουν σε δημοπρασίες, εκείνα που σχετίζονται με τον αξέχαστο Βραζιλιάνο οδηγό συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και τα περισσότερα χρήματα.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/7/2018

Στο χρηματιστήριο αξιών των αντικειμένων που βγαίνουν σε δημοπρασίες και έχουν σχέση με την αυτοκίνηση, οτιδήποτε έχει επάνω του την ταμπέλα "Ayrton Senna" συνήθως αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Και στην δημοπρασία που θα κάνει ο οίκος Bonhams' στο Goodwood φέτος, υπάρχει ένα πραγματικά ξεχωριστό "κομμάτι". Πρόκειται για το κράνος της Bell που φορούσε ο Senna στην δοκιμές της Williams στο Paul Ricard, στις 2 Μαρτίου του 1994. Δηλαδή μόλις δύο μήνες πριν τον τραγικό θάνατό του.

Έχει όπως είναι φυσικό τα αυθεντικά χρώματα που χρησιμοποιούσε ο Senna στα κράνη του (τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας) και συνοδεύεται από όλα τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας, μαζί με μία ορίτζιναλ θήκη της Bell.

Όσο για την τιμή του αυτή αναμένεται να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 90.000 δολάρια. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, στην ίδια δημοπρασία θα πωληθεί και ένα δερμάτινο "κράνος" του Juan Manuel Fangio από το 1955, το οποίο δεν θα ξεπεράσει τα 45.000 δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις

Πριν ένα μήνα πάντως, μία στολή του Ayrton Senna που φορούσε το 1987 όταν οδηγούσε για την Lotus πωλήθηκε προς 45.000 δολάρια. Πράγμα που δείχνει ότι η αγάπη των συλλεκτών για οτιδήποτε σχετίζεται με τον μεγάλο Βραζιλιάνο είναι πέρα και πάνω από χρήματα.