Εσείς πόσα θα πληρώνατε για ένα Beetle του 1964;


Το VW Beetle, μαζί με το Mustang και την Porsche 911, είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα στην ιστορία. Κάθε άνθρωπος γνωρίζει τι είναι αυτό και μπορεί να το αναγνωρίσει ακόμα κι από απόσταση. Η 70χρονη ιστορία του καθιέρωσε τη Volkswagen στις συνειδήσεις μας, καθιστώντας το Beetle ένα αυτοκίνητο, για το οποίο θα μιλήσουμε ακόμα και στα εγγόνια μας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/10/2018

Πραγματικά, είναι να αναρωτιέται κανείς πόσοι άνθρωποι θα ήταν διατεθειμένοι να δώσουν –τόσα πολλά- χρήματα για ένα αυθεντικό Beetle του 1964. Πάντως, ένα είναι ήδη προς πώληση στην Αμερική για 1.000.000 δολάρια και, μάλιστα, υπάρχουν πολλοί λόγοι, οι οποίοι δικαιολογούν αυτό το τεράστιο ποσό.

Ποια είναι η ιστορία του; Αυτό το μαύρο Beetle αγοράστηκε ολοκαίνουργιο το 1964 από τον Rudy Zvarich, για να αντικαταστήσει ένα παλιότερο μοντέλο (1957) του ίδιου αυτοκινήτου! Ωστόσο, δεν έκανε ποτέ του service, κάτι που αποδεικνύεται από τα μόνο 22 μίλια, που έχουν καταγραφεί στο κοντέρ του!

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο Beetle τόσο ξεχωριστό (και τόσο ακριβό) είναι το γεγονός πως όλα τα μηχανικά μέρη του είναι αυθεντικά και απείραχτα από το 1964. Θαυμάστε τα ελαστικά με το άσπρο προφίλ, τα κόκκινα καθίσματα, αλλά και τους προβολείς του.

Στην ουσία πρόκειται για μια... χρονοκάψουλα, καθώς στο εσωτερικό του μπορεί κανείς να... μυρίσει λίγο αέρα από το 1964. Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της εταιρείας Hemmings ή να καλέσουν την εταιρεία Burback Motors στον αριθμό (503)236-1737...