Εσύ μπορείς να φτιάξεις μια ξύλινη Mercedes AVTR για δώρο γενεθλίων; (video)


Ένας πατέρας κατασκεύασε μία ξύλινη Mercedes AVTR, εμπνευσμένη από το ομώνυμο concept car της Mercedes, για τα γενέθλια του γιου του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 3/8/2022

Το κανάλι ND - Woodworking Art στο YouTube παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία κατασκευής ενός ξύλινου αντιγράφου της Mercedes-Benz Vision AVTR, που σχεδίασε και έφτιαξε ο πατέρας ενός μικρού αγοριού για τα γενέθλιά του.

Το video δείχνει το χρονικό των 100 ημερών που χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτού του πρωτότυπου οχήματος, που μπορεί να κινείται, αλλά δεν είναι αυτόνομο, όπως το αυθεντικό conceptcar της Mercedes, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στη CES το 2020. Η διαδικασία ξεκινά με τη συναρμολόγηση του αμαξώματος, συνεχίζει με την τοποθέτηση του πλαισίου και της ανάρτησης, αλλά και των τροχών 14 ιντσών, που φέρουν αληθινά ελαστικά.

Το πρωτότυπο Mercedes-Benz Vision AVTR
Το πρωτότυπο Mercedes-Benz Vision AVTR

Το ξύλινο όχημα-παιχνίδι του μικρού παίρνει μορφή, και φέρει εξαιρετικές λεπτομέρειες, καθώς το ξύλο είναι σκαλισμένο με προσοχή από τον πατέρα, ο οποίος έχει συμπεριλάβει μέχρι και τα πλήρως λειτουργικά πτερύγια στο πίσω μέρος του οχήματος, που είναι μέρος και του πρωτοτύπου.

Οι λεπτομέρειες δε σταματούν εκεί, καθώς το μικρό αλλά θαυματουργό ξύλινο όχημα φέρει αυτόματα ανοιγόμενες πόρτες και LED φωτισμό στο εσωτερικό του, που παριστάνουν τη φωτεινή υπογραφή του αυθεντικού concept

To video καταλήγει με τον πατέρα να παραλαμβάνει τον γιο του από το σχολείο, έχοντας ήδη έτοιμο το δώρο του, υπενθυμίζοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία επεκτείνεται σε πολλούς τομείς, πέρα απ' τη μετακίνηση.

Δείτε το video με την αναλυτική διαδικασία κατασκευής: