Εσύ χαλαρώνεις βλέποντας μια σπάνια Buick Skyhawk Road Hawk να διαλύεται; (video)


Ένας υδραυλικός θραυστήρας αυτοκινήτων συμπιέζει πέντε οχήματα στο μέγεθος του ενός, και είναι ένα... παραδόξως χαλαρωτικό θέαμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 1/8/2022

Το κανάλι 1964Corovan στο YouTube δημοσίευσε ένα video στο οποίο ένας υδραυλικός θραυστήρας διαλύει 5 αυτοκίνητα και τα συμπιέζει στο μέγεθος του ενός. Πολλοί θα θεωρούσαν αυτό το θέαμα αποκαρδιωτικό, για τους περισσότερους όμως είναι παραδόξως χαλαρωτικό.

Το εν λόγω video ξεκινά με τρία ήδη κατεστραμμένα οχήματα: ένα Ford Tempo, ένα Dodge Daytona, και ένα Ford Thunderbird από τις αρχές της δεκαετίας του '80. Κανένα στοιχείο της «ζωής» τους δεν είναι γνωστό, όπως και τα στοιχεία των πρώην ιδιοκτητών τους.

Τα τρία μοντέλα αφαιρούνται από την πλατφόρμα και η συμπίεση ξεκινά εκ νέου. Ένα Oldsmobile Cutlass σπάει το ρόδι, με ένα Dodge Neon να ακολουθεί, πριν προστεθεί στη «στίβα» και ένα Ford Escort από τα μέσα της δεκαετίας του '80. Μπορεί αυτά τα μοντέλα να μην υπήρξαν ποτέ κάτι το ιδιαίτερο, όμως κάποτε αγαπήθηκαν πολύ από τους ιδιοκτήτες τους, γεγονός που τα καθιστά ξεχωριστά, έστω και με τον τρόπο τους.

Συνεχίζοντας, πάνω από τα τρία τοποθετείται μία Plymouth Sundance, πριν τη μεγάλη έκπληξη της «συμπίεσης» αυτής. Ένα εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο παίρνει μέρος σε αυτό το χαλαρωτικό video, το οποίο κυκλοφόρησε σε μόλις 1.400 αντίγραφα. Πρόκειται για μία σπάνια Buick Skyhawk Road Hawk, η οποία αποτελεί την ειδική έκδοση του κλασικού Skyhawk του 1979 ή 1980. Η special εμφάνιση αυτή ξεχάστηκε με τα χρόνια, καθώς ήρθε σε μία εποχή που οι επιδόσεις των οχημάτων ήταν χαμηλές.

Δείτε το video παρακάτω: