Eτοιμάζει η ΒMW M2 CS ή M2 CSL;


Έπειτα από την M2 Competition, που εφοδιάζεται με τον κινητήρα της M4 και τα 410 PS του, η BMW θα μπορούσε να βάλλει στο στόχαστρό της την κατασκευή της M2 CS ή της M2 CSL.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: BMW
  • 12/10/2018

Τελικά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκουν συνεχώς να απασχολούνται με κάτι. Η BMW, έπειτα από την παρουσίαση της M2 Competition με τον κινητήρα της Μ4 (410 PS), θα μπορούσε να απασχοληθεί με το επόμενο στάδιο «ενίσχυσης» της Μ2. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δείχνουν οι «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες από το Nürburgring, που δείχνουν μία M2 Competition με πρόσθετα μέρη του αμαξώματος.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για τα γνωστά μέρη του πακέτου Performance. Έτσι, τα... σενάρια είναι δύο: Η BMW είτε σχεδιάζει νέα μέρη του προγράμματος Performance, είτε θα δούμε πράγματι μία πιο ακραία εκδοχή της Μ2, η οποία θα συνοδεύεται από τα αρχικά “CS” ή “CSL”. Από τις φωτογραφίες φαίνεται το αεροδυναμικό βοήθημα στο μπροστινό spoiler στην καθολική μορφή του, ενώ στο πρόγραμμα της M Performance έχουμε δει έως σήμερα μόνο πτερύγια από carbon. Οι μαύρες ζάντες των 19 in με τα ελαστικά Cup 2 είναι, πάντως, γνωστές εδώ και καιρό. Από την πλευρά τους, τα φρένα δείχνουν πως είναι διαφορετικά, καθώς πρόκειται πιθανότατα για κεραμικά, όπως μπορεί να υποτεθεί από τις χρυσαφί δαγκάνες των φρένων. Στο πίσω μέρος του, το αυτοκίνητο της φωτογραφίας είναι εφοδιασμένο με μία μικρή αεροτομή, που καλύπτεται από μία λευκή ταινία.

Πολύ πιθανό το λανσάρισμα limited έκδοσης

Πάντως, φήμες λένε ότι η BMW -στα τέλη του 2019, το αργότερο στις αρχές του 2020- θα φέρει μία M2 CS αποκλειστικά στις ΗΠΑ. Το 2021 θα μπορούσε να έρθει ως δείγμα του τελευταίου σταδίου εξέλιξης η M2 CSL για την Ευρώπη, κάτι που θα ταίριαζε απόλυτα με τη σύγχρονη ονοματολογία της BMW M. Όπως και να ‘χει, τόσο ως M2 CS όσο και ως M2 CSL, αυτή η «μικρή» BMW θα είναι ισχυρότερη και ελαφρύτερη από την M2 Competition (410 PS και 1.630 kg). Έτσι, αυτή η Μ2 θα μπορεί να ανταγωνιστεί επί της ασφάλτου ακόμα και την Μ4. Η τιμή της θα βρίσκεται κοντά στα 80.000 ευρώ, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε μια limited έκδοση.