Eτοιμάζεται "Baby Mercedes" κάτω από την Α-Class;


Φήμες θέλουν την Mercedes-Benz να μελετά την επέκταση της γκάμας της και κάτω από την A-Class σε ένα mini πόλης.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 12/1/2019

Αν και η Mercedes-Benz είναι αρκετά απασχολημένη αυτό το διάστημα με την καθιέρωση των ηλεκτρικών της μοντέλων, δεν παύει να αναζητά τμήματα της αγοράς στα οποία θα μπορούσε να επεκτείνει την γκάμα της. Και ένα τέτοιο κομμάτι είναι τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, όπου σήμερα έχει παρουσία με την Smart.

Δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου θέλουν την εταιρία να ετοιμάζει ένα τέτοιο μικρό μοντέλο με την κωδική ονομασία "A-City" και θα βασίζεται στο δάπεδο της A-Class, μικρότερο όμως σε μήκος. Το αμάξωμα θα είναι τρίθυρο ενώ δεν αποκλείεται να βγει και σε πεντάθυρη έκδοση.

Έχοντας ως αντίπαλο το Audi A1 και το Mini θα στοχεύει σε ένα πιο νεανικό κοινό, ενώ η αρχική του τιμή δεν θα ξεπερνά το όριο των 20.000 ευρώ, όταν θα βγει στην παραγωγή. Κάτι που υπολογίζετι να γίνει μέσα στο 2022 αν όντως ισχύουν όλες αυτές οι πληροφορίες.

Όταν και αν θα βγει στην παραγωγή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα υπάρξει και μία SUV εκδοχή του, με διαστάσεις μικρότερες από την GLA και χαμηλότερο σαφώς τιμή ώστε να εκμεταλλευτεί αυτό το δυναμικά αναπτυσσόμενο κομμάτι της αγοράς. 

Όσο για την Smart χωρίς να υπάρχει κάτι ξεκάθαρο ακόμα, επανέρχονται στην δημοσιότητα οι φήμες που θέλουν την εταιρία να διακόπτει την παραγωγή τους κάποια στιγμή στις αρχές της δεκαετίας. Την θέση του θα πάρει το super mini που φημολογείται, το οποίο θα είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε διάφορων τύπων αμάξωμα, από όχημα για εταιρίες car sharing έως μικρό van για αστικές μεταφορές.