Ετοιμάζεται Cizeta V16T με αναβαθμισμένο κινητήρα V16 με τέσσερα turbo


Γερμανική εταιρεία δηλώνει έτοιμη να αναβιώσει την Cizeta V16T με γνώμονα κι έμπνευση από το παρελθόν.

  • 30/1/2022

Η Cizeta V16T ήταν ένα από τα supercars της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα που αποτελούσε μια ανεξάρτητη κατασκευή. Η παραγωγή του κράτησε μόλις μια τετραετία (1991-95) και κατασκευάστηκαν μόλις δώδεκα αυτοκίνητα.

Ήταν μία ιταλική κατασκευή από μια ομάδα μηχανικών της Lamborghini, με σχεδιαστή τον Marcello Gandini. Εμπνευστής του project ήταν ο Claudio Zampolli μαζί με τον γνωστό μουσικό παραγωγό Giorgio Moroder.

Τώρα, υπάρχει μία εταιρεία που δηλώνει έτοιμη να φέρει ξανά στη ζωή αυτό το ιδιαίτερο supercar. Ονομάζεται EMA Group GmbH, με έδρα τη Γερμανία και με ιδιοκτήτη τον Ιταλό Antonio Mandelli, και εξηγεί ότι περιμένει την έγκριση του Gandini για να προχωρήσει με το πλάνο της.

Ο Mandelli θέλει να αναβιώσει το μοντέλο με τον αυθεντικό, 16κύλινδρο κινητήρα, χωρητικότητας 6 λίτρων, προσθέτοντάς του όμως τέσσερα turbο.

Εφόσον το project προχωρήσει, η νέα Cizeta V16T θα μπορεί να ξεπεράσει τις επιδόσεις της αρχικής, που το 1991 μπορούσε να κάνει τα 0-100 km/h σε 4.3 δευτερόλεπτα.