Ετοιμάζεται νέο hypercar 1.500 PS με τα... απομεινάρια του Ford GT 2005


Μια εταιρεία από το Michigan εξασφάλισε αυθεντικά σασί του θρυλικού sportscar της Ford και θα κατασκευάσει συλλεκτικά hypercar κορυφαίων επιδόσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: gt1cf.com
  • 6/12/2022

Η αρχή έγινε με το κεντρομήχανο αγωνιστικό Ford GT40, που κέρδισε το φημισμένο αγώνα του Le Mans το 1966. Στη συνέχεια, προέκυψε το σπορ αυτοκίνητο παραγωγής GT το 2005. Ακολούθησε, το supercar GT δεύτερης γενιάς του 2016. Πλέον, ετοιμαστείτε για το hypercar Ford GT1 του 2023!

Μία εταιρεία από το Pontiac του Michigan, με επικεφαλής τον Fred Calero, εξασφάλισε τα τελευταία 30 σασί του θρυλικού Ford GT του 2005 και είναι έτοιμη να κατασκευάσει ισάριθμα αντίγραφα, που θα αποδίδουν… τις τιμές που πρέπει στο GT, η παραγωγή του οποίου ολοκληρώθηκε εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.

Το νέο hypercar, που θα ονομάζεται GT1, θα διαθέτει αναβαθμίσεις που θα μετατρέψουν το «ιστορικό» GT σε αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αμάξωμα από ανθρακονήματα και εξαρτήματα από την ελβετική αγωνιστική ομάδα, Matech Concepts, η οποία αγωνίστηκε με 6 Ford GT στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα GT1 από το 2010-11.

Τέσσερα εξ’ αυτών «διασώθηκαν» και κατέληξαν στην Carlisle Productions της Pennsylvania, η οποία δάνεισε όλα τα απαιτούμενα εξαρτήματα που χρειάστηκαν για να ξεκινήσει το νέο project.

Στην «καρδιά» του GT1 θα βρίσκεται ένας V8 twin turbo κινητήρας 7,0 L Roush-Yates, που θα αποδίδει πάνω από 1.500 PS και 1.200 Nm ροπής, με την κόκκινη γραμμή του στροφόμετρου να αρχίζει στις 9.000 rpm. Για το κράτημα στην πίστα θα φροντίζουν τα αμορτισέρ Multimatic DSSV, από τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο, προϊόντα της εταιρείας που κατασκευάζει το Ford GT γενιάς 2016.

Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου, ενώ το πρωτότυπο, που δοκιμάζεται ακόμα, ζυγίζει σχεδόν 1.250 kg. Σύμφωνα με την εταιρεία, το GT1 θα επιταχύνει από 0-100 km/h σε λιγότερο από 3,0 sec., με τελική ταχύτητα που θα υπερβαίνει τα 320 km/h.

Η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί στην Oakland County του Michigan και μάλιστα υπάρχει ήδη η δυνατότητα για online προπαραγγελία. Κάθε αντίγραφο θα πιστοποιείται, για τη γνησιότητα του σασί του, από την Ford Performance.